Πρώην επικεφαλής πληροφοριών Τουρκίας: Να χτυπήσουμε τα φορτηγά που προμηθεύουν τους Κούρδους

Ο πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ισμαήλ Χακί Πεκίν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Sozcu’ αναφέρεται  στην επικίνδυνη για την ασφάλεια της Τουρκίας,  αποστολή όπλων και πολεμικών εφοδίων στις κουρδικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία.

Από: echedoros-a.gr

Ο Πεκίν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ από το παρελθόν άρχισαν να στέλνουν ανεπίσημα θωρακισμένα οχήματα, αντιαρματικούς πυραύλους, βόμβες και όπλα στο συριακό παράρτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG.

Αλλά, επίσημα, άρχισαν για πρώτη φορά  οι ΗΠΑ, την 1η Ιουνίου 2017,  να στέλνουν όπλα για την επιχείρηση της Ράκας κατά του ISIS.

“Οι ΗΠΑ παρέδωσαν 1250 φορτηγά όπλα στο PKK”,
γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 2 Αυγούστου
 του 2017- φωτό από το δημοσίευμα.

Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο),  άρχισαν να ενισχύουν με αποστολές όπλων τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας, που δήλωσε ότι η ραχοκοκαλιά των δυνάμεων αυτών ήταν οι κουρδικές YPG.

«Από τότε τα φορτηγά φθάνουν στο YPG ακριβώς μπροστά από τα μάτια μας.

Το κυβερνών AKP έκανε μόνο σκληρές δηλώσεις, αλλά οι ΗΠΑ τις αγνοούν, εκτός εάν η Τουρκία επέμβει στα φορτηγά που είναι γεμάτα όπλα!».

Άλλωστε, στον τουρκικό Τύπο, είναι γνωστή η διαδρομή που ακολουθούν τα φορτηγά για την ομάδα του PKK/ YPG.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Χακί Πεκίν, «Οι Αμερικανοί φέρνουν πυρομαχικά από τη βάση της στην Ερμπίλ. Τα φορτηγά που φορτώνουν ανήκουν σε εταιρείες. Τα TIR εισέρχονται στη Συρία μέσω της συνοριακής πύλης Peşhabur (Semelka) που ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση του PKK. Τα όπλα παραδίδονται στο YPG από το Καμισλί στη Χασάκα..».

 

Να χτυπήσουμε τα φορτηγά όπως κάνει το Ισραήλ 

 


«Λοιπόν, είναι δυνατόν να σταματήσουμε αυτά τα φορτηγά;»

Η απάντηση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ήταν εντυπωσιακή:

 «… Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο. Τα αεροσκάφη τους απογειώνονται και χτυπούν ιρανικούς στόχους, οχήματα μεταφοράς υλικών και αποθήκες.  

Η Τουρκία μπορεί επίσης να το κάνει. Το Ισραήλ χτυπά οπουδήποτε προέρχεται απειλή… Μπορούμε να χτυπήσουμε τα φορτηγά των τρομοκρατών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail