Τρία τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στη Δυτική Λιβύη

Freepen.gr - Η ιταλική ιστοσελίδα ItaMilRadar, ειδικευμένη στην παρακολούθηση στρατιωτικών αεροσκαφών, δήλωσε ότι τρία στρατιωτικά αεροσκάφη φορτίου που ανήκουν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία προσγειώθηκαν στη Δυτική Λιβύη το πρωί της Παρασκευής.

Η πτήση A400M αναχώρησε από την Άγκυρα και προσγειώθηκε στο Misrata, ενώ ένα C-130H προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Al-Watiya, ανέφερε η ιταλική ιστοσελίδα. Πρόσθεσε ότι, ένα άλλο A400M προσγειώθηκε κάπου στη Δυτική Λιβύη.

Η Αγκυρα συνέχισε να στέλνει στρατιωτικά αεροσκάφη στη Λιβύη καθώς απέρριψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία υπεγράφη στις 23 Οκτωβρίου, μεταξύ των Λιβυκών αντιμαχόμενων μερών στη Γενεύη. Συνεχίζει να παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας εκπαιδεύοντας τις δυνάμεις της απερχόμενης κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) μολονότι η συμφωνία απαιτεί το πάγωμα όλων των ξένων στρατιωτικών συμφώνων με τη Λιβύη μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την απόσυρση όλων των μισθοφόρων και αξιωματικών από τη χώρα. Αρκετοί πολιτικοί της Λιβύης ζήτησαν το κλείσιμο του Λιβυκού εναέριου χώρου στην τουρκική αεροπορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail