Νέος προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης: Διατηρούμε μεγάλη αλληλεγγύη με τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία!

Freepen.gr - Ο νέος Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπέ χαρακτήρισε την Τουρκία "φίλο και σύμμαχο", αναφέροντας ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη που έχει υποστεί πόλεμο μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Οι παρατηρήσεις του Ντμπεϊμπέ ήρθαν σε μια αποκλειστική συνέντευξη με το Πρακτορείο Anadolu, την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του για να οδηγήσει μια προσωρινή κυβέρνηση.

"Η κυβέρνησή μου θα εργαστεί για την εδραίωση της ειρήνης στη Λιβύη και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα", δήλωσε ο Dbeibeh στην υπηρεσία Anadolu.

Είπε ότι η εκλογή προσωρινής αρχής στη Λιβύη από το φόρουμ πολιτικού διαλόγου "θα εξυπηρετήσει το καλύτερο της Λιβύης και του λαού της".

"Το 74μελές φόρουμ απαρτίζεται από μέλη που εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της Λιβύης. Αντιπροσωπεύει όλες τις γεωγραφικές περιοχές, τις φυλές και όλα τα τμήματα του Λιβυκού λαού", ανέφερε.

Ο Ντμπεϊμπέ δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Λιβύης θα σχηματιστεί μετά από τρεις εβδομάδες πριν τεθεί για ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο της Λιβύης.

"Θα υπάρξει δίκαιη εκπροσώπηση όλων των τμημάτων του Λιβυκού λαού και όλων των περιοχών, ωστόσο η εστίαση θα είναι στην επίτευξη των τεχνοκρατικών στόχων", ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επαναδιορισμού πρώην μελών της κυβέρνησης στην προσωρινή κυβέρνησή του, ο Dbeibeh δήλωσε: "Αυτό είναι δυνατό. Η κυβέρνηση θα είναι τεχνοκρατική και όποιος έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του θα είναι μεταξύ της κυβερνητικής ομάδας".

Ο Dbeibeh πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση "θα επισκεφθεί όλες τις πόλεις της Λιβύης όποτε είναι δυνατόν και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα είναι μια πραγματική κυβέρνηση για την εθνική ενότητα στη Λιβύη".

Σχέσεις με την Ανατολική Περιφέρεια

Το Σάββατο, η κυβέρνηση του Αμπντουλάχ αλ-Θάνι, που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη, σύμμαχος του Χαλίφα Χαφτάρ, καθόρισε τη μεταβίβαση της εξουσίας στη νέα εκτελεστική αρχή για την έγκριση του Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Τομπρούκ.

Ερωτηθείς για τη δήλωση, ο Ντμπεϊμπέ δήλωσε: "η κυβέρνησή μας πρέπει να κερδίσει την κοινοβουλευτική έγκριση από το Κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ."

Σχέσεις με την Τουρκία

Όσον αφορά τις σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία, ο Ντμπεϊμπέ ανέφερε ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών.

"Διατηρούμε μεγάλη αλληλεγγύη προς το τουρκικό κράτος και τον λαό", ανέφερε στο Αναντολού.

"Η Τουρκία είναι σύμμαχος, φίλος και αδελφικό κράτος και έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει τους Λίβυους να επιτύχουν τους πραγματικούς τους στόχους. Η Τουρκία θεωρείται πραγματικός εταίρος της Λιβύης", τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, ο Ντμπεϊμπέ δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει δείξει τον εαυτό της, όχι μόνο στη Λιβύη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα στην οποία οι Λίβυοι μπορούσαν να ταξιδεύουν ελεύθερα κατά τη διάρκεια του πολέμου", ανέφερε. "Η Τουρκία έχει κρατήσει τα αεροδρόμιά της ανοιχτά στους Λίβυους και δεν έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη".

Ο Ντμπεϊμπέ συνέχισε: "πιστεύω ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα αντικατοπτρίζει θετικά την οικονομική συνεργασία μεταξύ του Λιβυκού και του τουρκικού λαού. Ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτήν την συνεργασία και να ενισχύσουμε την εμπορική ανταλλαγή μας στο υψηλότερο επίπεδο."

Γεννημένος το 1958 στη Misrata στη βορειοδυτική Λιβύη, ο Ντμπεϊμπέ  είναι γνωστός ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον τομέα των κατασκευών

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail