Το υπερόπλο της Ταϊβάν για πλήγμα σε κινεζικά αεροδρόμια και μονάδες

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν, κατέδειξαν την ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας του έθνους κατά τη διάρκεια πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν είχε ολοκληρώσει μια άσκηση μεγάλης κλίμακας που περιλαμβάνει δοκιμαστικές πτήσεις με έναν υποηχητικό πυραύλο κρουζ, που ονομάζεται Wan Chien, σημειώνει το defence-blog.com.

Ταϊβανέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι η άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη Νότια αεροπορική βάση Tainan, το πλήρωμα πτήσης από την πρώτη Τακτική Πτέρυγα μαχητικών ανέπτυξε τους πυραύλους κρουζ Wan Chien σε έναν εγχώριας κατασκευής αμυντικό μαχητικό, γνωστό και ως F-CK-1 ή Ching-Kuo.

Ο πυραύλος, που αναπτύχθηκε από την κορυφαία ερευνητική μονάδα του στρατού, το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan (NCSIST), λέγεται ότι είναι σε θέση να χτυπήσει Κινεζικά αεροδρόμια και στρατιωτικές μονάδες στις παράκτιες επαρχίες Fujian και Guangdong εάν πυροδοτηθούν από μαχητικά αεροσκάφη της Ταϊβάν από τη μέση γραμμή του στενού.

Ο πυραύλος έχει μέγιστη εμβέλεια περίπου 240 χιλιομέτρων και επί του παρόντος παράγεται μαζικά. Έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει αεροδρόμια, βάσεις και περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της Κίνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail