Σημαντικός Άγγλος συγγραφέας βαπτίστηκε Ορθόδοξος: «Νιώθω ότι έφτασα εκεί που έπρεπε να είμαι»

Χριστιανός Ορθόδοξος βαπτίστηκε ο Paul Kingsnorth, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Άγγλους συγγραφείς. Η τελετή έγινε στην Ρουμανική Μονή στο Shannonbridge της Ιρλανδίας. «Ως νεοφώτιστος στην Ορθοδοξία, έχω μπροστά μου ένα ταξίδι για όλη μου τη ζωή, αλλά νιώθω ήδη ότι έφτασα σπίτι», είπε ο συγγραφέας.

Από: orthodoxianewsagency.gr

«Ανακάλυψα για πρώτη φορά την Ορθοδοξία πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μπήκα σε μια μικρή εκκλησία στο Βουκουρέστι. Αυτή η εμπειρία έμεινε μέσα μου, αλλά τότε δεν μπορούσα να γνωρίζω ότι θα με οδηγήσει σε ένα ταξίδι που θα με οδηγούσε να γίνω μέλος της ρουμανικής εκκλησίας» δήλωσε ο Paul Kingsnorth στο Basilica.ro.

Βαφτίστηκε την ημέρα των Θεοφανίων από τον πνευματικό του, πατέρα Tudor Ghiță, τον ιερέα της ρουμανικής κοινότητας στο Galway.

«Νιώθω ότι έφτασα εκεί που έπρεπε να είμαι», ομολόγησε ο συγγραφέας.
Ο π. Tudor Ghiță είπε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να επηρεάσει τον συγγραφέα στην απόφασή του. Συναντήθηκαν στη Ρουμανική Ορθόδοξη Μονή Shannonbridge της Ιρλανδίας και είχαν μακρές συνομιλίες.

«Ήταν αποφασισμένος να ασπαστεί την Ορθοδοξία, αλλά τον συμβούλευα να μετριάσει τον ενθουσιασμό του και να μην περιμένει να δει αγγέλους να πετούν μέσα την εκκλησία», δήλωσε ο π. Τudor.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail