Τουρκική εταιρεία ιδρύει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής τσιμέντου στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο τουρκικός "όμιλος Καρανφίλ" ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ίδρυσε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής σκυροδέματος στη Λιβύη.

Μέχρι στιγμής, έχουν δαπανηθεί 10 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάσταση, δήλωσε ο Fatih Sari, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Karanfil, προσθέτοντας ότι η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των επενδύσεων έως και 50 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνει το λιβυκό 218News.

Η δήλωση ανέφερε ότι η εγκατάσταση, η οποία στοχεύει να απασχολήσει 1000 άτομα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα είναι σε θέση να παράγει έως και 90 κυβικά μέτρα σκυροδέματος ανά ώρα.

O Sari ανέφερε ότι η εγκατάσταση παραγωγής σκυροδέματος έχει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της Λιβύης μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του κράτους και του ιδιωτικού τομέα.

Είπε ότι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τουρκικής κατασκευαστικής βιομηχανίας, εάν ξεκινήσουν έργα στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα ανέφερε το "Αναντολού".

Πρόσθεσε ότι κατέλαβαν την προσοχή όχι μόνο στο επίπεδο της Λιβύης, αλλά και από γειτονικές χώρες.

"Υπάρχει ήδη σοβαρή ζήτηση από το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία και ως εκ τούτου θα εργαστούμε για την αύξηση των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης το συντομότερο δυνατό" πρόσθεσε ο Sari τονίζοντας πως "συνολικά 250 άτομα θα απασχοληθούν στο αρχικό στάδιο στο εργοστάσιο και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε χίλια άτομα".

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Λιβύη εδώ και 34 χρόνια, στους τομείς της εφοδιαστικής, της προμήθειας και της παραγωγής, με μελλοντικά επενδυτικά σχέδια στους τομείς των πετροχημικών και της ενέργειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail