Ο Ερντογάν κοπιάρει ομιλία τετραετίας του πρώην πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντιρίμ

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφώνησε ομιλία σε τελετή έναρξης την τρίτη, επαναλαμβάνοντας σχεδόν κατά λέξη μια τετραετή ομιλία που εκφώνησε ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προ τετραετίας, σημειώνει το Ahval!

Τονίζοντας τη σημασία της επάρκειας και της καλής χρήσης της γλώσσας στα τουρκικά, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα κοινωνικά μέσα δημιουργούν τη δική τους γραπτή και προφορική γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των σημερινών νέων.

"Χωρίς νόημα συντομογραφίες, ξένες λέξεις πασπαλισμένες, ελλιπείς προτάσεις, παράλογες φράσεις γίνονται πιο συνηθισμένες κάθε μέρα", ανέφερε η ομιλία, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Yıldırım.

Η επιδείνωση της γλώσσας έχει φτάσει σε σημείο να απειλεί το μέλλον της Τουρκίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο και τον πρώην πρωθυπουργό. "Έχουμε θέσει τέλος σε αυτή τη φθορά", κατέληξε ο Ερντογάν, ενώ ο Yıldırım επέλεξε τη διατύπωση, "είναι καιρός να πούμε σε αυτή τη φθορά να σταματήσει”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail