Κάτι περίεργο συμβαίνει στην κυβέρνηση: Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης για τη σύλληψη του σκηνοθέτη και θα καταλάβετε!

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης που φέρεται να έχει διαπράξει κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων. Η περίπτωσή του έχει προκαλέσει και μείζον πολιτικό ζήτημα αφού ο διορισμός του σε συγκεκριμένη θέση φαίνεται ότι αποτελούσε κυβερνητική επιλογή σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλοι τον κατονομάζουν, άλλοι όχι. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ενώ μέχρι πρότινος η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα, σήμερα ξαφνικά τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο και αφού συνελήφθη, προβαίνει και σε έκδοση ανακοίνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».


 

Καθημερινά γίνονται πολλές συλλήψεις και για διάφορες υποθέσεις εξ ίσου σοβαρές ή και σοβαρότερες. Επίσης κατά καιρούς έχουν συλληφθεί γνωστά πρόσωπα της ελληνικής επικαιρότητας. Πότε εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο; Αυτό δεν είναι αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ως τώρα (20-2-2021 / 20:35) δεν έχει γράψει τίποτε.

Το παράδοξο όμως στην ανακοίνωση είναι ότι πολύ απλά δε βγαίνει νόημα. Αν κάποιος δεν έτυχε να δει δελτίο ειδήσεων σε φιλοκυβερνητικό σταθμό ώστε να πληροφορηθεί την έκδοσή της για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τότε πολύ απλά δε θα καταλάβει τίποτε, αφού δεν υπάρχει κανένας προσδιορισμός ως προς το ποιος συνελήφθη και γιατί:

1. "Η δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο". Για ποιο πράγμα;

2. "Πολύ σκοτεινή υπόθεση". Ποια υπόθεση;

3. "Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα". Τι είδους υποθέσεις;

4.  "Η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της". Μα τι υπόθεση είναι αυτή που η κυβέρνηση τίθεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών; Κατασκοπίας σε βάρος της χώρας; Εθνικής προδοσίας;

5. "Θύματα". Ποια θύματα; Υπάρχουν θύματα; Πόσα θύματα; Συνέβησαν εγκλήματα; Υπάρχει δικαστική απόφαση επ'αυτού;

Τι είναι αυτός που συνελήφθη κύριοι και γιατί; Είναι 50χρονος ημεδαπός ή αλλοδαπός; Τι διέπραξε;

Σε τι εξυπηρετεί αυτή η ανακοίνωση και μάλστα Σάββατο βράδυ (όταν τα Σαββατοκύριακα υπουργεία και φορείς παράγουν συνήθως μηδενικό αριθμό ανακοινώσεων και δελτίων τύπου) που δε λέει απολύτως τίποτε αλλά μάλλον αφήνει μια γεύση απολογίας; Μήπως υποδηλώνει ένα κράτος πανικού; Τι συμβαίνει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail