Δεν πείθονται οι βουλευτές από τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου περί εκλογών

Το Μέγαρο Μαξίμου ανταποκρίνεται στην ισχυρή πίεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ρωτούν επιτακτικά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και πότε αυτές θα γίνουν, απαντώντας αρνητικά.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Δεν μιλάμε φυσικά για τις επίσημες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων υπουργών που διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2021. Μιλάμε για τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουν επιτελείς του Μαξίμου με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Εκεί λοιπόν, παρατηρείται μία διγλωσσία. Αφού τα ίδια πρόσωπα – εξαιρετικά στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη – αλλά λένε στην πλειοψηφία των βουλευτών, αλλά αποκαλύπτουν σε «προνομιακούς συνομιλητές» που έχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Στους πρώτους απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέχρι το πέρας της τετραετίας, δικαιολογώντας αυτή τους την σιγουριά λόγω των αποτελεσμάτων της πανδημίας. Δηλαδή, απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες ακριβώς επειδή λόγω της πανδημίας και του τρίτου κύματος θα είναι αδύνατον να οδηγήσουν τον κόσμο στις κάλπες. Ενώ απορρίπτουν γενικά τις πρόωρες εκλογές μέχρι το πέρας της τετραετίας, λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες ενώ τα αποτελέσματα της πανδημίας μαστίζουν την κοινωνία. Δηλαδή, πρώτα θα φτιάξει η οικονομία, πρώτα θα νικηθεί ο ιός, και μετά οι πολίτες έχοντας πλέον θετικά συναισθήματα, θα κληθούν να εκλέξουν νέα κυβέρνηση. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο το 2023.

Απόλυτα λογική η τεκμηρίωση, όμως οι δικές μου πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, θέλουν ορισμένους βουλευτές με προνομιακές σχέσεις τόσο με την οικογένεια Μητσοτάκη όσο και με συγκεκριμένο στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου, να έχουν τελείως διαφορετική ενημέρωση.

Σε αυτούς λοιπόν, κορυφαίο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2022. Για την ακρίβεια, με ισχυρή επιχειρηματολογία, πρακτικά επιβεβαιώνει στους προνομιακούς συνομιλητές του ότι τότε θα είναι ο χρόνος τέλεσης των πρόωρων εκλογών.

Το γεγονός όμως ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας συζητούν μεταξύ τους, συγκρίνοντας αυτές τις αντικρουόμενες διαβεβαιώσεις, είναι σε ετοιμότητα για να ριχτούν στη μάχη των εκλογών πολύ νωρίτερα. Μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail