Ιστορικό ταξίδι στην Αρκτική για εμπορικό πλοίο συνοδεία παγοθραυστικού

Sovcomflot
Freepen.gr - Είναι η πρώτη φορά που ένα εμπορικό σκάφος πλέει στη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας τον Φεβρουάριο. Το ταξίδι του Christophe de Margerie από το Jiangsu στην Κίνα στον απομακρυσμένο Αρκτικό τερματικό σταθμό της Sabetta έγινε στον σκοτεινό  Αρκτικό σκοτεινό και μέσα από παχύ θαλάσσιο πάγο.

Στιγμές από το ταξίδι δημοσιεύθηκαν από τη ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot και τον συνεργάτη της, Rosatom.

Τα δύο πλοία στη συνέχεια έπλευσαν σε όλη την τεράστια Αρκτική διαδρομή προς τη χερσόνησο Yamal. Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot, το ταξίδι δείχνει ότι η ναυσιπλοΐα στον ανατολικό τομέα της ρωσικής Αρκτικής μπορεί να επεκταθεί σημαντικά.

"Το σημερινό ταξίδι του Christophe de Margerie επεκτείνει σημαντικά το παράθυρο πλοήγησης στον ανατολικό τομέα της ρωσικής Αρκτικής και επιβεβαιώνει ότι είναι δυνατή η ασφαλής πλοήγηση καθ 'όλο το μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας", λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Igor Tonkovidov.

φωτο ROSATOM

Σύμφωνα με τον Sergey Gen, καπετάνιο του Christophe de Margerie, οι συνθήκες πάγου ήταν οι πιο δύσκολες στη θάλασσα Chukchi και την Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα και η πίεση του πάγου στο σκάφος σοβαρή.


 

Η διαδρομή του ταξιδιού:
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail