Η Κίνα δοκιμάζει σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που χτυπά στόχους εκτός της ατμόσφαιρας

Chinese ballistic missile system @China MoD (For representation only)
Freepen.gr - Η Κίνα δοκίμασε ένα χερσαίο, μεσαίο σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων (ABM) ικανό να χτυπήσει στόχους εκτός της ατμόσφαιρας της Γης. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η δοκιμή πέτυχε τον επιθυμητό στόχο. "Η δοκιμασία έχει αμυντικό χαρακτήρα και δεν απευθύνεται σε καμία χώρα", αναφέρει δήλωση του υπουργείου.

Είναι η πέμπτη χερσαία ABM τεχνική δοκιμή που η Κίνα έχει ανακοινώσει δημοσίως και η τέταρτη χερσαία, μέσης πορείας ABM που γίνεται γνωστή, όπως αναφέρει η ινδική defenseworld.net.

Η πτήση ενός βαλλιστικού πυραύλου αποτελείται συνήθως από τρεις φάσεις σε χρονική σειρά: φάση ώθησης στην οποία η ρουκέτα θα τροφοδοτήσει τον πύραυλο στον ουρανό, η μέση φάση κατά την οποία ο ενισχυτής σταματά όταν ο πύραυλος ταξιδεύει έξω από την ατμόσφαιρα, και επανεισόδου ή τελική φάση στην οποία ο πύραυλος ξαναμπαίνει στην ατμόσφαιρα και καταδύεται προς τον στόχο.

Η μεσαία πορεία είναι η πιο σημαντική φάση στην αναχαίτιση ενός βαλλιστικού πυραύλου. "Μια μεσαία πορεία ABM στοχεύει να αναχαιτίσει τον πυραύλο ενώ βρίσκεται σε ελεύθερη φάση πτήσης έξω από την ατμόσφαιρα", δήλωσε ο Song Zhongping, Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και τηλεοπτικός σχολιαστής, σύμφωνα με τους Global Times.

Ενώ η διάρκεια της φάσης μεσαίας πορείας είναι σχετικά μεγάλη, η μεγάλη δυσκολία μιας αναχαίτισης έγκειται στην υψηλή τροχιά, δήλωσε ο Song, σημειώνοντας ότι ο στόχος της αναχαίτισης είναι συνήθως ενδιάμεσου βεληνεκούς ή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

Είναι τεχνικά εύκολο να αναχαιτίσει κανείς έναν βαλλιστικό πυραύλο στη φάση ώθησης, επειδή ο πυραύλος είναι ακόμα κοντά στο έδαφος και επιταχύνει, αλλά είναι δύσκολο να πλησιάσει τον τόπο εκτόξευσης που είναι συνήθως βαθιά σε εχθρικό έδαφος. Στην τελική φάση, η αναχαίτιση είναι μια δύσκολη πρόκληση επειδή η ταχύτητα του πυραύλου κατά την κατάδυση είναι πολύ υψηλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail