Γιατί ακυρώνονται οι πτήσεις επιστροφής των μισθοφόρων από τη Λιβύη στη Συρία;

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) δήλωσε ότι η επιστροφή μιας παρτίδας 140 Σύριων μισθοφόρων από τη Λιβύη έχει ακυρωθεί.

Η απόφαση αυτή πυροδότησε μια κατάσταση δυσαρέσκειας μεταξύ των μαχητών που έπρεπε να επιστρέψουν στη Συρία στις 25 Ιανουαρίου, όταν η επιστροφή τους ακυρώθηκε. Αυτή είναι η δεύτερη ακύρωση σε δύο εβδομάδες, του επαναπατρισμού Συρίων μαχητών από τη Λιβύη.

Τη Δευτέρα, το SOHR ανέφερε ότι μια νέα ομάδα περίπου 140 μαχητών στη Λιβύη αναμένεται να αναχωρήσει στη Συρία μέσω Τουρκίας, ενώ μια παρόμοια ομάδα ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τη Συρία για τη Λιβύη, μέσω Τουρκίας. 

Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι αυτοί οι μισθοφόροι δεν αποσύρονται, όπως ορίζεται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Οκτωβρίου της Λιβύης, αλλά απλώς αντικαθίστανται από άλλους μαχητές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail