Αυτό που απομένει είναι να πετάξουμε και “ροδοπέταλα” στο “Τσεσμέ”

Αντί η Ελλάδα να αντιδράσει ουσιαστικά, ως όφειλε,  στις παράνομες δραστηριότητες του “Τσεσμέ”  στην καρδιά του Αιγαίου, έφτασε στο σημείο να απολογείται στην Τουρκία και διά δηλώσεων του ελληνικού υπουργείουΑμυνας  να προσπαθεί να δικαιολογηθεί και από πάνω διατεινόμενη ότι τα ελληνικά μαχητικά δεν παρενόχλησαν, αντίθετα έραναν με ροδοπέταλα, το ερευνητικό του τουρκικού ναυτικού που εκτελούσε το θεάρεστο έργο του χωρίς ελληνική άδεια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός των 12 νμ από τα ελληνικά νησιά, απόσταση που όφειλαν να εκτείνονται νόμιμα τα χορικά ύδατα της χώρας μας, αν η κατεστημένη πολιτική τάξη δεν επεδείκνυε αυτό το εκπληκτικό φοβικό σύνδρομο απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Με δύο λόγια  “εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι”.

Από: iskra.gr

΄Ετσι που πάμε, να είστε σίγουροι, ότι η Τουρκία θα απαιτήσει σε λίγο να ζητήσουμε και συγγνώμη διότι έγινε ελληνικό προφορικό (!)  διάβημα στην Τουρκική κυβέρνηση για το  “Τσεσμέ”,  ενώ από την άλλη φορά θα αναλάβουμε την υποχρέωση να συνοδεύουν το κάθε  “Τσεσμέ”, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για λόγους προστασίας και ασφάλειάς του!  Δοξάστε μας!

Κατά τ΄ άλλα κυβέρνηση και τα περισσότερα μμε κάνουν το “μαύρο – άσπρο” και ισχυρίζονται γελοιωδώς ότι αν η Τουρκία “φτύνει” κατάμουτρα και προκαλεί ασύστολα με τις κινήσεις της την Ελλάδα, αυτό γίνεται γιατί η Τουρκία επιδιώκει υποτίθεται να σπρώξει τη χώρα μας να αναλάβει την ευθύνη να διακόψει τις διερευνητικές συνομιλίες, τις οποίες υποχρεώθηκε, τάχα, να αποδεχθεί  η Τουρκία, παρ΄ότι για την τελευταία είναι επιζήμιες! Γι΄αυτό το λόγο, λένε οι ιθύνοντες και οι ακόλουθοί τους, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανέχεται σχεδόν κάθε τουρκική πρόκληση, προκειμένου να διατηρεί ζωντανές τις διαπραγματεύσεις.

“Κούνια που τους κούναγε” όσους σκέφτονται έτσι, αν πραγματικά πιστεύουν αυτές τις ανοησίες.  Η Τουρκία θα ζημιωθεί από τις “διερευνητικές” όσο ζημιώθηκε και από τους προηγούμενους 62 διερευνητικούς γύρους που διεκόπησαν το 2016, από τους οποίους “κατοχύρωσε” πολλές από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της και ιδιαίτερα  “υποχρέωσε“ την Ελλάδα να βάλει  “νερό στο κρασί”  της στο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χορικά της ύδατα στο Αιγαίο έως τα 12 νμ.

Οι  “διερευνητικές” δεν είναι πλεονέκτημα για την Ελλάδα αλλά μεγάλη παγίδα για να καταπίνει όλες τις ταπεινωτικές προκλήσεις της Αγκυρας με το σκεπτικό ότι αν αντιδράσει θα χαλάσει το κλίμα των διερευνητικών συζητήσεων και επομένως θα πρέπει να καταπίνει αμάσητες όλες τις προσβολές και τα παράνομα τετελεσμένα της γείτονος, η οποία βαδίζει βάσει σχεδίου και ηγεμονικού οράματος, έναντι μιάς Ελλάδας “παραδομένης”  με μια ηγεσία μετρίων και υποτελών .

      Κ.Π 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail