Όταν η κυβέρνηση του "θαυματοποιού πρωθυπουργού" απλά περιμένει το καλοκαίρι!

Stevebidmead / pixabay
Τώρα η κυβέρνηση περιμένει το Καλοκαίρι, ελπίζω μέχρι τότε να μην επαναληφθεί ο περσινός Νοέμβρης.  Ο πρωθυπουργός και στο σημερινό του διάγγελμα ανακοίνωσε ότι: "Πάλι θα νικήσουμε, πρέπει όμως να πάμε πάλι από την αρχή, στο lockdown του περσινού Μαρτίου. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Σαν παιχνίδι φαίνεται αυτό, όμως είναι η τραγωδία που ζούμε, όχι μόνο από τον κορωνοιό, αλλά και από την ελαφρότητα της κυβέρνησης. 

Πριν δυό ημέρες μοίραζε χαμόγελα στην Ικαρία μπροστά στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, για να μας πείσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο, και μετά χαλάρωσε στο φιλόξενο μπαλκόνι του βουλευτή του κόμματός του, παρά ότι από το Σάββατο είχαν επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς. 

Σήμερα κάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για να ζητήσει από την Επιτροπή των ειδικών να του εισηγηθούν να πάρει άμεσα, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ανάλογα του περσινού Μάρτη, για να φανεί ότι, "οι ειδικοί εισηγούνται και η κυβέρνηση αποφασίζει". Θυμίζω πάλι ότι οι ειδικοί είχαν προτείνει από την Παρασκευή μεγαλύτερους περιορισμούς. 

Και τώρα όλοι ελπίζουν να έρθει πιο γρήγορα το Καλοκαίρι, να ανέβουν δηλαδή οι θερμοκρασίες για να περιοριστεί η διάρκεια ζωής και μεταδοτικότητας του ιού και να μπορούμε να είμαστε πιο πολύ χρόνο σε ανοιχτούς χώρους. 

Όλοι έχουν καταλάβει πλέον, ότι ο βασικός παράγοντας, μαζί με την καθυστέρηση κατά 1,5 μήνα να έρθει τριτογενώς, δηλαδή με εξασθενημένο ιικό φορτίο πέρσι στα τέλη του Φλεβάρη ο κορωνοϊός στην χώρα μας από την Βόρεια Ιταλία, γιατί είχε τέτοια μεγάλη αποτελεσματικότητα το lockdown του περσινού Μάρτη. 

Η κυβέρνηση έκανε πως δεν ισχύει αυτό για να χτίσει το προφίλ του "θαυματοποιού πρωθυπουργού".
Ίσως, η χαρά των δημοσκοπήσεων δεν τους άφησε να δουν την πραγματικότητα, δηλαδή ότι η πανδημία θα επανέλθει το Φθινόπωρο, όταν αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες, και να προετοιμάσουν κατάλληλα την χώρα. 

Αυτό που ακολούθησε είναι γνωστό και τραγικό, τον περσινό Νοέμβρη η χώρα μας είχε τα χειρότερα υγειονομικά αποτελέσματα στον κόσμο, ελπίζω να μην επαναληφθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail