Η συνεχιζόμενη "καταιγίδα" αποκαλύψεων

Η συνεχιζόμενη "καταιγίδα" αποκαλύψεων αναφορικά με καταγγελίες σeξουαλικής παρενόχλησης, εκβιασμών, αλλά και βιασμών, οδηγεί σε μια άκρως απογοητευτική διαπίστωση. Ότι, δηλαδή, οι πράξεις αυτές της ανθρώπινης απαξίωσης, δεν αποτελούν πεδίο "δραστηριότητας" μόνο των άξεστων, αγροίκων και χαμηλής μόρφωσης ανθρώπων που ικανοποιούν τα ένστικτα τους αλλά -και αυτό είναι το εκπληκτικό- αφορούν επίσης άτομα με δήθεν υψηλό πνευματικό περιεχόμενο, "καλλιεργημένα" και κατά τεκμήριο λόγω επαγγέλματος "ευαίσθητα", όπως συνηθίζεται να θεωρούνται οι πάσης φύσεως καλλιτέχνες και διανοούμενοι.

Όταν ανοίγει το καπάκι του υπονόμου, είναι πολλά και απροσδόκητα αυτά που μπορούν να βγουν στο φως, εκπλήσσοντας όλους. Εξουσία και σeξ είναι από την προϊστορική εποχή συνδεδεμένα. Η διαχείριση των δυνατοτήτων που δίνει αυτή η εξουσία στο υποκείμενο της, είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. 

Η εξουσία δίχως πνευματικό και συναισθηματικό υπόβαθρο καταλήγει πάντοτε σε τυραννία, κατάχρηση και διαστροφή.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail