Λινού: Το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος – Με ενόχλησε ο Μητσοτάκης

«Όχι» σε ένα καθολικό lockdown, λέει η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. «Το κλείσιμο στα σπίτια θεωρώ ότι είναι λάθος. 

Από: tribune.gr

»Όταν είναι τα πάντα κλειστά, το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης.

»Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους με σύνεση στην ύπαιθρο, να είναι στους δρόμους, να περπατάνε σε πάρκα χωρίς να συνωστίζονται.

»Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις και υπαίθρια πάρτι.

»Θα μπορούσαν να μην κυκλοφορούν αυτοκίνητα και να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι.

»Η αξιοποίηση της υπαίθρου είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική στα προληπτικά μέτρα» είπε η κυρία Λινού στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, η κυρία Λινού τονίζει πως «στα ΜΜΜ δεν έχει υπάρξει καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι δεν δημιουργούν τεράστιους κινδύνους».

Σύμφωνα με την ίδια, πρέπει να υπάρξει «ενίσχυση των γενικευμένων μέτρων, εξ αποστάσεως εργασία, τεστ σε χώρους που είναι αναγκαίος ο συνωστισμός λόγω εργασίας, όπως στα σχολεία.

»Αν οι εκπαιδευτικοί ας πούμε κάνουν κάθε σαββατοκύριακο όλοι rapid test θα ξέρεις ποια τμήματα δεν πρέπει να ανοίξεις».

«Δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο, μπορεί να λειτουργήσει το θέμα της πειθούς.

»Σε ακραίες περιπτώσεις, στους λειτουργούς υγείας, υπάρχει παραδείγματος χάρη, πως αν δεν κάνεις εμβόλιο ηπατίτιδας δεν μπορείς να χειρουργήσεις», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενη στο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι βουλευτή στην Ικαρία, η κυρία Λινού λέει πως «με ενόχλησε γιατί είναι προβολή κακής συμπεριφοράς.

»Τους ξέφυγε η υπόθεση. Καμία φορά μέσα στον ενθουσιασμό κάνεις και λάθη.

»Πρέπει να γίνει δήλωση πως δεν είναι σωστή συμπεριφορά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail