Δείτε τη βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση που αγόρασε Αραβας κροίσος

Eνας από τους πλουσιότερους Σαουδάραβες, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι εδώ και μερικές εβδομάδες ο νέος ιδιοκτήτης μιας εκπληκτικής παραθαλάσσιας βίλας στο Λαγονήσι η οποία ανήκε στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αγοραπωλησία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το μεγάλο deal κλείστηκε στο Λονδίνο, με το τίμημα της αγοράς να φτάνει στα 12 εκατ. ευρώ. 

Από: in.gr

Ενα ποσό το οποίο είναι κατά 3 εκατ. μικρότερο από εκείνο των 15 εκατ. ευρώ που ζητούσε πριν από τρία χρόνια ο εφοπλιστής, όταν και έβγαλε στο σφυρί για πρώτη φορά το συγκεκριμένο ακίνητο.

Εκτός από τη μαγευτική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη βίλα, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, εντυπωσιακή είναι και η ιστορία της.

Το συγκεκριμένο ακίνητο των 1.000 τ.μ. σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων ανήκε στην αδελφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρρόη Πατρονικόλα. Πριν από κάποια χρόνια η μοναχοκόρη της οικογένειας και ξαδέλφη της Χριστίνας Ωνάση, εικαστικός Μαριλένα Πατρονικόλα, αποφάσισε να πουλήσει το συγκεκριμένο ακίνητο. Η ίδια απευθύνθηκε στους δικηγόρους της, που με τη σειρά τους διέθεσαν το ακίνητο σε μεσιτικό γραφείο του εξωτερικού.

Η θέση του ακινήτου με τη μαγευτική θέα και το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας γοήτευσε τον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη, ο οποίος μόλις το είδε αποφάσισε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να την αποκτήσει. Μετά τη συμφωνία της κυρίας Πατρονικόλα και του κ. Πιστιόλη, ο εφοπλιστής αποφάσισε να το μεταμορφώσει σε μια σύγχρονη εξοχική κατοικία που να παρέχει στον ένοικό της όλες τις ανέσεις και τη χλιδή.

Ο κ. Πιστιόλης πλήρωσε αδρά την ανακαίνιση του ακινήτου, με τις πληροφορίες να θέλουν το φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο ISV-Ιωάννου-Σωτηρόπουλου-Van Guilder να έχει αναλάβει τη μεταμόρφωση της ιστορικής βίλας. Η ανακαίνιση έγινε τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στο εσωτερικό.Βέβαια σκοπός του κ. Πιστιόλη, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν να πουλήσει τη συγκεκριμένη βίλα.

Το 2018 είχε αναθέσει σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο του Λονδίνου την πώληση του ακινήτου αντί 15 εκατ. ευρώ. Ειδικά συνεργεία κινηματογράφησης ήρθαν από την Αγγλία στο Λαγονήσι και δημιούργησαν ένα εξαιρετικής ποιότητας βίντεο με πλάνα της βίλας. Το διάρκειας 3 λεπτών και 8 δευτερολέπτων βίντεο παρουσιάστηκε σε μεσίτες απ’ όλο τον κόσμο.

Μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες η βίλα στο Λαγονήσι δεν είχε πουληθεί, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια μπορούσε κανείς να τη νοικιάσει μέσω Airbnb αντί 2.500 ευρώ την ημέρα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η τιμή έφτανε στις 3.000 ευρώ την ημέρα.

Η βίλα διαθέτει τεράστιο καθιστικό με ψηλά ταβάνια, 7 κρεβατοκάμαρες με ξύλινα δάπεδα, άνετη, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, αλλά και γυμναστήριο με χαμάμ. Στο καθιστικό κυριαρχούν οι δερμάτινοι καναπέδες σε minimal γραμμές. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πισίνα, ένα εκκλησάκι, όπου είχε τελεστεί ο γάμος του γιου της Μαριλένας Πατρονικόλα, Γιώργου Δράκου, ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάρμπεκιου, τραπεζαρία με μαρμάρινο πάγκο και ένα ξεχωριστό βοηθητικό κτίσμα με δύο υπνοδωμάτια.

Στην κεντρική κρεβατοκάμαρα δεσπόζει -τουλάχιστον μέχρι την πώληση στον Σαουδάραβα κροίσο- το πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι που συνδέει το παρόν με το ιστορικό παρελθόν της βίλας, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης επισκεπτόταν την αδελφή του Καλλιρρόη μαζί με τη σύζυγό του Τζάκι.

Ερωτική φωλιά του Ανδρέα

Ηταν μεσημέρι 3 Ιουλίου του 1999 όταν η πτήση από την Ελβετία στην Αθήνα μετέφερε τη 14χρονη τότε Αθηνά Ωνάση με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, τη σύζυγό του Γκάμπι και τα άλλα τρία ετεροθαλή αδέλφια της. Τα αστυνομικά μέτρα στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν δρακόντεια για την ασφάλεια της οικογένειας, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, είχε μαζί της όπου κι αν πήγαινε 15 σωματοφύλακες!

 

Λαγονήσι

Η Αθηνά είχε διαμείνει τότε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρευρεθούν στον γάμο του Γιώργου Δράκου με τη Βάνα Ιωαννίδου. Ο γάμος είχε γίνει στο λευκό εκκλησάκι της βίλας -το οποίο ανακαίνισε ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης και υπάρχει ακόμη και σήμερα- και είχε ακολουθήσει δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, δεν ήταν η πρώτη φορά τότε που η Αθηνά επισκεπτόταν τη βίλα στο Λαγονήσι, αφού και παλαιότερα η μοναχοκόρη της Χριστίνας Ωνάση επισκεπτόταν το ακίνητο και έπαιζε στους κήπους και την πισίνα.Η συγκεκριμένη βίλα είχε γίνει και η ερωτική φωλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ζούσε τον παράνομο δεσμό του με τη Μαριλένα Πατρονικόλα. Μάλιστα είχε γίνει κάτι σαν δεύτερο σπίτι για τον αείμνηστο πρωθυπουργό. Η σχέση αυτή κράτησε πέντε χρόνια και την αναφέρει στο βιβλίο της «Ερωτας και εξουσία» η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail