Κατασκοπικό θρίλερ στο Χάρκοβο: Η Ρωσία προσπάθησε να κλέψει μυστικά σύγχρονων αρμάτων μάχης της Ουκρανίας!

Photo by Dylan Malyasov
Freepen.gr - Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, γνωστή ως SBU, φέρεται να έχει ματαιώσει τις προσπάθειες Ρώσου κατασκόπου να αποσπάσει μυστικά του ουκρανικού προγράμματος αρμάτων μάχης, αναφέρει το defence-blog.com.

Ένας Ρώσος κατάσκοπος συνελήφθη με την υποψία ότι ενεργεί ως παράνομος πράκτορας της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (GRU) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Η αντικατασκοπεία της SBU στο Χάρκοβο έθεσε υπό κράτηση ένα πράκτορα της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον της απόκτησης τεχνικής τεκμηρίωσης σχετικά με την ανάπτυξη και την παραγωγή του κυρίου άρματος μάχης T-84BM Oplot.


Photo by SBU

Στο πλαίσιο της κινηθείσας ποινικής διαδικασίας, οι ανακριτές και οι αξιωματικοί της SBU κατέγραψαν ότι σε αποστολές από Ρώσους επιμελητές και πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, ο πράκτορας προσπάθησε να προσελκύσει έναν υπάλληλο του κρατικού γραφείου σχεδιασμού κατασκευής μηχανών του Χάρκοβο Morozov, το οποίο πραγματοποίησε την ανάπτυξη του σύγχρονου άρματος μάχης. Υπό τον έλεγχο των πρακτόρων της SBU, ο πράκτορας έλαβε δείγματα τεχνικού υλικού από τον υπάλληλο και παρέδωσε τα φωτοαντίγραφα στον εκπρόσωπο της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU της Ρωσίας.

 

Photo by SBU

Τώρα ο κατάσκοπος έχει ενημερωθεί πως θεωρείται ύποπτος διάπραξης εγκλήματος σύμφωνα με το μέρος 1 του άρθρου 111 (εσχάτη προδοσία) του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας και αποφασίζεται το ζήτημα της επιλογής προληπτικού μέτρου.

Όπως σημειώνεται από την SBU, οι έρευνες συνεχίζονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail