"Απόβαση" στη Μαύρη Ηπειρο: Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να αυξήσει την παρουσία της στην Αφρική

Freepen.gr -
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavusoğlu δήλωσε ότι η τουρκική διπλωματική παρουσία θα αυξηθεί σε ολόκληρη την Αφρική, ανέφερε το τουρκικό Σπούτνικ τη Δευτέρα.

Ο Çavuşoğlu έκανε τις παρατηρήσεις αυτές στο πλαίσιο της αφρικανικής περιφερειακής συνάντησης αναθεώρησης "από την Κωνσταντινούπολη στη Ντόχα - προς μια νέα δεκαετία εταιρική σχέση για τις ΛΑΧ", μέρος της 5ης Διάσκεψης των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

"Η αφρικανική ήπειρος, όπου βρίσκονται 33 υπο-ανάπτυκτες, χρειάζεται μια σταθερή ηγεσία και την υποστήριξη των αναπτυξιακών εταίρων" δήλωσε ο Çavuşoğlu, τονίζοντας την ανάγκη της Αφρικής για αυξημένη υποστήριξη λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η παρουσία της Τουρκίας στην Αφρική έχει αυξηθεί σταθερά υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο αριθμός των πρεσβειών από το 2002 αυξήθηκε από 12 σε 42 και ο συνολικός όγκος συναλλαγών ανήλθε σε 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2019. Η Τουρκία βοήθησε επίσης αρκετές αφρικανικές χώρες μέσω της προμήθειας μασκών για τον COVID-19 και άλλου προστατευτικού εξοπλισμού.

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τις σχέσεις της στην Αφρική με συνέπεια ως μέσο για να πείσει τα έθνη να τερματίσουν την παρουσία εκπαιδευτικών οργανώσεων που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail