Η ελληνική υπεροπλία στον αέρα τρομάζει την Τουρκία

Η απόκτηση των 18 Γαλλικών μαχητικών Rafale από την Πολεμική Αεροπορία έχει θορυβήσει τους Τούρκους επιτελείς. Με τα συγκεκριμένα μαχητικά και την αναβάθμιση 84 μαχητικών F-16 σε Viper, η Πολεμική Αεροπορία εκτός από την παραδοσιακή ποιοτική υπεροχή της απέναντι στην τουρκική αποκτά και υπεροπλία.

Από: tribune.gr

Η υψηλού συμβολισμού άσκηση «SKYROS» με τα γαλλικά Rafale να προσγειώνονται στην Τανάγρα και να πετούν πάνω από τον Αη Στράτη σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή «καταιγίδα» που ακολούθησε σε Ελλάδα και Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα νέα επίθεση Ερντογάν στον πρόεδρο Μακρόν.

Παράλληλα η Αθήνα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιλογή των νέων φρεγατών του Στόλου.

Έως το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα θα έχει κλείσει ενώ στόχος του Πολεμικού Ναυτικού είναι να ενισχυθεί και με μεταχειρισμένα πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Ταυτόχρονα η Άγκυρα βλέπει την πίεση από τις ΗΠΑ για τους S-400 να κορυφώνεται έπειτα από τη μακρά περίοδο ανοχής την οποία είχε επιδείξει το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Τραμπ.

Οι Αμερικανοί απορρίπτουν όλα τα «τρικ» τις Άγκυρας και διαμηνύουν πλέον ότι εάν δεν αποσυρθούν οι Ρωσικοί πύραυλοι οι κυρώσεις θα αυξηθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανταλλακτικά για τα F-16 η Άγκυρα πλέον προμηθεύεται από το φιλικό Πακιστάν αλλά και αυτό το γνωρίζουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail