Θύελλα επιθέσεων στο Πανεπιστήμιο Αγκυρας για να μην τιμήσει την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Freepen.gr - Η Σχολή Γλώσσας και Ιστορίας-Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας (DTCF) ακύρωσε τα σχέδια για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας μετά τη λήψη απειλών και καταδίκης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δρώμενα που είχαν προγραμματιστεί ως επιστημονική δραστηριότητα και οργανωθεί από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο Θράκης, εγκαταλείφθηκαν μετά από "πρόκληση αντίληψης που υπερβαίνει τον αρχικό σκοπό", ανέφερε η σχολή σε δήλωσή της. Τη Δευτέρα, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων που διαχειρίζονται το λογαριασμό Twitter με το όνομα "Eastern Mediterranean Political" ξεκίνησαν μια εκστρατεία κατά των σχεδίων των πανεπιστημίων.

"Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα ελληνικής γλώσσας στα εδάφη της Ανατολίας, όπου οι ήρωες έχουν πορευτεί στο μαρτύριο και το αίμα των μαρτύρων έχει ποτίσει το έδαφος είναι κατάλληλο μόνο για συκοφάντες που στερούνται εθνικής συνείδησης", ανέφερε η ομάδα σε ένα tweet.

"Η διοργάνωση ενός ανόητου γεγονότος και η εκδήλωση συμπάθειας για την ελληνική γλώσσα θέτει ένα μαχαίρι στο πίσω μέρος της κυριαρχίας των μουσουλμάνων Τούρκων στη Δυτική Θράκη και σημαίνει ότι έχετε καταπατήσει τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη θάλασσα των νησιών (Αιγαίο) και την Ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε η ομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail