Ποινή ισόβιας κάθειρξης για γυναίκα που βρέθηκε σε αυτοάμυνα μετά από βασανιστήρια - Τουρκία

Freepen.gr - Η Μελέκ Ιπέκ, 31 ετών, από την Αττάλεια, πυροβόλησε τον βίαιο σύζυγό της σε αυτοάμυνα στις 8 Ιανουαρίου, μεταδίδει το πρακτορείο Firat.

Ο 37χρονος Ραμαζάν Ιπέκ είχε δέσει με χειροπέδες τη Μελέκ Ιπέκ την Πέμπτη το βράδυ, την κακοποίησε σοβαρά και τη βίασε όλη τη νύχτα αφού τη βασάνισε μέχρι το σημείο της απώλειας των αισθήσεών της. Όταν είπε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του και τα παιδιά τους ηλικίας έξι και οκτώ, η Μελέκ Ιπέκ υπερασπίστηκε τον εαυτό της και πυροβόλησε τον άνδρα με όπλο. Στη συνέχεια κάλεσε τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες διαπίστωσαν ότι ο Ραμαζάν Ιπέκ ήταν νεκρός.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της, η Μελέκ Ιπέκ δήλωσε ότι ήθελε μόνο να τρομάξει τον βίαιο σύζυγό της με όπλο. Στη συνέχεια, ο Ραμαζάν Μελέκ όρμησε πάνω της και προκλήθηκε ο πυροβολισμός. "Λυπάμαι και μετανιώνω για ό,τι συνέβη. Αλλά αν αυτό το τρομερό γεγονός δεν είχε συμβεί, τα παιδιά μου και εγώ θα ήμασταν νεκροί τώρα", δήλωσε η Μελέκ Ιπέκ στη δήλωσή της στο δικαστήριο.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Αττάλεια έχει απευθύνει κατηγορίες και απαιτεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο εκ προμελέτης! Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι η Μελέκ Ιπέκ δεν ενήργησε ούσα σε αυτοάμυνα!

Η Μελέκ Ιπέκ είχε ζητήσει προστατευτικά μέτρα από την Αστυνομία αρκετές φορές πριν το συμβάν. Ο βασανιστής της την είχε ήδη απειλήσει μετά τη γέννηση της τώρα οκτάχρονης κόρης της, λέγοντας: "Αν με αναφέρεις, θα κάνω μια δήλωση στην Αστυνομία και θα είμαι πάλι ελεύθερος. Αν γυρίσω, θα σκοτώσω εσένα και το παιδί".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail