Φωτιά και λάβρα ο Λαβρόφ με τις ΗΠΑ: Δεν σκοπεύουν να φύγουν ποτέ από τη Συρία, θέλουν να διαλύσουν τη χώρα!

Freepen.gr - Δε μάσησε τα λόγια του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν Μοχάμαντ Χανίφ Ατμάρ στη Μόσχα στις 26 Φεβρουαρίου 2021 ερωτηθείς σχετικά για τον αμερικανικό βομβαρδισμό φιλο-ιρανικών ένοπλων ομάδων στη μεθοριακή πόλη Αλ Μπουκαμάλ στη Συρία στα σύνορα με το Ιράκ.

Ερώτηση: Τι πιστεύετε για τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στους φιλο-ιρανικούς σχηματισμούς στην ανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ; Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τη Μόσχα για αυτό μέσω στρατιωτικών καναλιών; Πώς θα επηρεάσει αυτό την κατάσταση στην περιοχή και τη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη Συρία;

Σεργκέι Λαβρόφ: οι στρατιωτικοί μας ενημερώθηκαν για αυτό τέσσερα ή πέντε λεπτά πριν από την επίθεση. Ακόμα κι αν μιλάμε για αποφυγή συγκρούσεων, κάτι που είναι συνηθισμένο στις σχέσεις μεταξύ ρωσικού και αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού, αυτό το είδος ειδοποίησης, όταν μια επίθεση είναι κυριολεκτικά σε εξέλιξη, δεν προσφέρει πολλά. Αυτό αφορά την στρατιωτική πλευρά του θέματος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξεταστεί μεμονωμένα από το γεγονός ότι η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία είναι παράνομη και παραβιάζει κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Συριακό Ζήτημα.

Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία μας για τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Αλ-Τανφ στα σύνορα με το Ιράκ και στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στη βορειοανατολική Συρία. Συνεχίζουν να παίζουν το χαρτί της απόσχισης και να μπλοκάρουν, χρησιμοποιώντας πίεση σε άλλες χώρες, όλες τις προμήθειες (ακόμη και την ανθρωπιστική βοήθεια, πόσο μάλλον τον εξοπλισμό ή τα υλικά που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της οικονομίας) στις περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση. Με κάθε δυνατό τρόπο, ενθαρρύνουν και αναγκάζουν τους συμμάχους τους να επενδύσουν στις περιοχές που δεν ελέγχονται από τη Δαμασκό. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούν παράνομα πόρους υδρογονανθράκων της Συρίας.

Πρόσφατα, λαμβάνουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές (δεν μπορούμε ακόμη να τις επιβεβαιώσουμε και θέλουμε να ρωτήσουμε κατευθείαν τους Αμερικανούς) ότι υποτίθεται πως βρίσκονται στη διαδικασία λήψης απόφασης να μην εγκαταλείψουν ποτέ τη Συρία και ακόμη και να διαλύσουν τη χώρα αυτή.

Έχουμε κανάλια επικοινωνίας για να κρατήσουμε επαφή με τους Αμερικανούς. Ο στρατός χρησιμοποιεί την αποκλιμάκωση. Αυτοί είναι εκεί. Αυτό είναι πραγματικό. Πρέπει να αποκλιμακώσουμε για να αποφύγουμε τις συγκρούσεις. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επαναλάβουμε τις πολιτικές και διπλωματικές επαφές. Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα σχηματίσει σύντομα τις ομάδες της για να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η Ουάσινγκτον θα οικοδομήσει τη στρατηγική της επί τόπου και στην περιοχή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ψηφίζουν υπέρ ψηφισμάτων που επιβεβαιώνουν την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail