Η Τουρκία θέλει να κατοχυρώσει τη μετατροπή της Ελλάδος σε νεοοθωμανικό βιλαέτι

Η Τουρκία, για λόγους που δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστοί στον γράφοντα, έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι έχει μετατρέψει ήδη την Ελλάδα σε ένα νεοοθωμανικό βιλαέτι.

Πιθανόν να έχει καταλήξει σ’ αυτό του συμπέρασμα, λόγω της παθητικής στάσης που κράτησε η Ελλάδα χρόνια τώρα απέναντι στην Τουρκία σε μια σειρά από θέματα, όπως 

Από: infognomonpolitics.gr - Σάββας Καλεντερίδης

  • οργανωμένη από το τουρκικό κράτος εισβολή αλλοδαπών μουσουλμάνων στο ελληνικό έδαφος,
  • δημιουργία παρακράτους στη Θράκη
  • ανακήρυξη του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδα;
  • υπογραφή του παράνομου συμφώνου με τη Λιβύη
  • βάναυση παραβίαση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας εγγυήτρια δύναμη είναι η Ελλάδα και πολλά άλλα.

 Ένας από τους λόγους που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία πιστεύει ότι ήδη έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε νεοοθωμανικό βιλαέτι, είναι η αντίδραση της Τουρκίας στο “Φόρουμ Φιλίας”, μια εξαιρετικής έμπνευσης πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τουρκία με τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να συνάπτουμε σχέσεις με χώρες που δεν είναι της αρεσκείας της Τουρκίας, ούτε έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε πολιτική στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν η πολιτική αυτή δεν είναι της αρεσκείας της Τουρκίας. Το εντελώς παράλογο δε του πράγματος είναι ότι αυτή την απαίτηση έχει η Τουρκία και από χώρες μέλη της Ε.Ε. αλλά και από θεσμικά όργανα και πρόσωπα των Βρυξελλών.

Αυτή τη σουρεαλιστική κατάσταση, περιγράφει σχετικό άρθρο του Σπούτνικ που παραθέτουμε.

Τουρκικό ΥΠΕΞ για το «Φόρουμ Φιλία»: Ελλάδα και Κύπρος απειλούν την ειρήνη στην περιοχή μας

«Κανένα φόρουμ, στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία, δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας» τονίζει η Άγκυρα.

Ιδιαίτερα καυστικό ήταν για μία ακόμη φορά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας το «Φόρουμ Φιλία» που διοργανώθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή επτά υπουργών Εξωτερικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι κανένας μηχανισμός δεν θα έχει επιτυχία και αποτέλεσμα, αν δεν συμμετέχει σε αυτόν και η Τουρκία, η οποία είναι «χώρα-κλειδί» στην περιοχή, ενώ δεν διστάζει να κατηγορήσει, τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο ότι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, αλλά και για συκοφαντίες που ειπώθηκαν από την Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί η «έχθρα κατά της Τουρκίας».

«Δεν είναι δυνατόν, για κανένα φόρουμ, στο οποίο δεν συμμετέχουν η Τουρκία, η χώρα-κλειδί στην περιοχή, και οι Τουρκοκύπριοι, να καταφέρει να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό και επιτυχημένο μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση,

Αφού τονίζεται, δε, ότι οι αβάσιμες κατηγορίες και οι συκοφαντίες από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου του φόρουμ, το οποίο υποτίθεται «δεν στόχευε κανέναν», αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν πρωτοβουλία «φιλίας», όπως χαρακτηρίστηκε, αλλά μία προσπάθεια συμμαχίας που βασίζεται πάνω την έχθρα εναντίον της Τουρκίας, προσθέτει:

«Αυτοί που προκάλεσαν αποσταθεροποίηση στη Λιβύη για τις δικές τους μαξιμαλιστικές αξιώσεις και την ατζέντα τους, αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο τρομοκρατίας που μπορεί να χωρίσει τη Συρία και το Ιράκ και που σιωπούν για χρόνια όσον αφορά στην κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν, δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα όριά τους και να επικρίνουν την ανθρώπινη και βασισμένη στο δίκαιο πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή».

Στη συνέχεια, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για εχθρική στάση εναντίον της Άγκυρας, την ώρα που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μία ειλικρινή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, με την πρόταση για διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης.

«Υπονομεύει τις προσπάθειες της ΕΕ για τη Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, δε, τονίζει ότι «το Ελληνοκυπριακό δίδυμο απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, εμποδίζοντας τη θετική ατζέντα που προσπαθεί να δημιουργήσει η Ε.Ε. με την Τουρκία ως υποψήφια χώρα και ασκώντας πολιτική βασιζόμενοι στη βοήθεια άλλων».

«Καλούμε αυτό το δίδυμο να ενεργήσει με κοινή λογική και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ να μην πέσουν θύματα των σχεδίων άλλων» τονίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail