“Οι τρεις διαφορετικές δικαστικές προσφυγές, για να ακυρωθεί σίγουρα, ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας!”

Τρύπες ως τώρα έβλεπε και άκουγε κανείς ότι υπάρχουν στην Οικονομία. Τόσο στα κατά καιρούς φορολογικά έσοδα, όσο και λόγω πανδημίας, τον τελευταίο χρόνο. 

Από: militaire.gr - Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου

Η φράση: “Τρύπα στη γεωγραφία”, για πρώτη φορά ακούστηκε στο τραγούδι: “Διδυμότειχο μπλουζ”. Όμως εκατοντάδες τόσες τρύπες, όσες περίπου είναι και οι Ελληνίδες νήσοι, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου, βλέπει κανείς να συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό της “γαλάζιας πατρίδας” {Χάρτης Α΄,}, στο Αιγαίο.  

Φαίνεται ότι πάνω στην ταραχή του ο Τούρκος προκαθήμενος  ξέχασε να αφαιρέσει τις εκτάσεις των νησιών αυτών από τα 81.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλιάτσικου της γαλάζιας πατρίδας στο Αιγαίο. Εκτός και αν έκανε τρύπες στον Τουρκικό χάρτη, ώστε να μη φαίνονται τα νησιά. Όπως δηλαδή είχαν κάνει οι στρατεύσιμοι που υπηρετούσαν στο Ναυτικό στον Πόρο, που είχαν ανοίξει τρύπες σε όλους τους χάρτες, χωρίς το νησί του Πόρου, ώστε να φαίνονται μόνο οι τοίχοι, όπως διηγούνταν στον στιχουργό του τραγουδιού, ο μακαρίτης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, για την εκεί εκπαίδευσή του, στο Ναυτικό.   

Αυτό ακριβώς έκανε ο ηθικός και πολιτικός αυτουργός Ερντογάν, έχοντας φυσικό αυτουργό τον συνταξιούχο εκείνο ναύαρχο Cihat Yayci, που η κουτοπονηριά του τρέχει από τα μπατζάκια του, τόσο με την περίπτωση της “γαλάζιας πατρίδας”, όσο και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η τελευταία ιδέα του, για την κοινή θαλάσσια ζώνη με το Ισραήλ, που διαγράφει όλη σχεδόν τη θαλάσσια Κύπρο μετά της ΑΟΖ της {Χάρτης Β΄,}.  Άλλη μια τρύπα στη γεωγραφία, η μεγαλύτερη όλων, αυτή τη φορά, στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ίσως αντιτείνει κανείς ότι μια τέτοια εξιστόρηση ενέχει ειρωνεία, όμως οφείλει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει πιο καλή πολιτική από αυτήν, απέναντι σε φασίστες, όπως ο διεκδικών ρόλους πορθητή και προφήτη! με τα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και τελευταία διεκδικητή ρόλων Αλλάχ!!  

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος από την απλή αριθμητική για την αποδόμηση της  ούτως ή άλλως διάτρητης γαλάζιας πατρίδας. Τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Και αυτό έχει μια μεγάλη χρησιμότητα. Γιατί η δικαιοδοτική αρχή, όπου οφείλει να προσφύγει ο Ελληνισμός, με την ανάθεση σε πραγματογνώμονες να φωτίσουν τις πλευρές του Τουρκικού αυτού “εγχειρήματος”, θα διαπιστώσει ότι οι εκτάσεις των εκατοντάδων Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, δεν έχουν αφαιρεθεί από τη λεγόμενη Γαλάζια πατρίδα. Και ότι η έκτασή της στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ως μέγεθος, είναι μεικτό βαρύ, όπως λένε στο εμπόριο. Και για να εκμηδενιστούν τα απόβαρα, γι αυτό και μετέτρεψαν τα νησιά αυτά, σε τρύπες στη γεωγραφία. 

Οπότε είναι βέβαιο ότι η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων θα είναι απολύτως καταδικαστική, για την Τουρκική αυτή ενέργεια. Και ότι η ίδια αυτή απόφαση θα απαιτήσει την ανάκληση και την απόσυρση, επόμενα και την ακύρωση αυτών των παράνομων χαρτών της θαλάσσιας Τουρκίας. 

Μέχρι τότε η μόνη Ελληνική Πολιτική που υπάρχει, είναι μονόδρομος. Αφορά στην αναστολή των λεγόμενων διερευνητικών, όσο και των όποιων άλλων διμερών, πενταμερών και πολυμερών διασκέψεων. Επόμενα τόσο της πολυμερούς για την Ανατολική Μεσόγειο που διακονεί ο ύπατος εκπρόσωπος επί των εξωτερικών της Ε. Ε., για το Μάρτιο, όσο και της λεγόμενης πενταμερούς για την Κύπρο, στις 27 έως 29 Απριλίου στη Γενεύη. 

Γιατί μπορεί για τα προσωρινά μέτρα να αρκεί το “λογιστικό λάθος” ως προς τα της έκτασης της “γαλάζιας πατρίδας”, όμως αυτό δεν αρκεί για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Άλλωστε πρώτα πρέπει να συζητηθούν τα ασφαλιστικά και τα προσωρινά μέτρα, να υπάρξει απόφαση, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εκδίκαση της αγωγής. Τότε είναι που θα προστεθεί στις προτάσεις και το μεγάλο Τουρκικό θαλάσσιο πλιάτσικο εις βάρος του σώματος του Αιγαίου, όσο και της Ανατολικής Μεσογείου.

Όσον αφορά τώρα τις δύο άλλες περιπτώσεις των δικαστικών προσφυγών, η μια σχετίζεται με το να πεισθεί η Ε. Ε.,  η οποία λειτουργεί άλλωστε και ως δικαστήριο κατά τις περιπτώσεις επιβολής κυρώσεων, να συμπεριλάβει στις αποφάσεις κατά τη σύνοδο της 25ης Μαρτίου την απαίτηση από την Τουρκία για ανάκληση και ακύρωση του παράνομου χάρτη της “Γαλάζιας πατρίδας”. Μάλιστα όλο αυτό να προταχθεί των κάθε μορφής άλλων, χλωμών κυρώσεων. Εννοείται ότι η Ελλάδα θα έχει προηγουμένως θέσει υπόψιν των εταίρων της, όλους αυτούς τους παράνομους χάρτες της θαλάσσιας Τουρκίας, μετά των αναγκαίων σημειωμάτων. 

Όπως επίσης και την εξαγγελία από τώρα του βέτο του Ελληνισμού, σε περίπτωση ανάπτυξης των γνωστών Γερμανικών μετά των δορυφόρων, φιλοτουρκικών επιλογών. Μια αρνησικυρία που θα επικρέμαται, απέναντι σε όλες τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν. 

Η άλλη εκδοχή αφορά την περίπτωση των μαζικών προσφυγών των Αιγαιοπελαγιτών νησιωτών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου {ΕΔΔΑ}, για τις πολύμορφες βλάβες που ήδη υφίστανται από τον ίδιο παράνομο χάρτη, που δρα ως μέσον χαρτογραφικής κατοχής με τις προφανείς ζημιές που προκαλεί στις ιδιοκτησίες. Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι προβλέψεις για προστασία της ιδιοκτησίας, όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο επίσης και στα συνημμένα πρωτόκολλα. 

Προσφυγές οι οποίες, πέραν της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιδιοκτησία, δεν είναι άλλο, από την άσκηση πατριωτικού καθήκοντος. Κάτι που θα τιμά τους προσφεύγοντες. Και όχι μόνον αυτούς. Σημειωτέον ότι δεν χρειάζεται καν η νομική συνδρομή, αφού αρκεί η απλή  ταχυδρομική αποστολή της προσφυγής, για τη λήψη από το ΕΔΔΑ των αναγκαίων προσωρινών μέτρων εις βάρος της Τουρκίας, και τη χαρτογραφική ακύρωση της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

 

Θα προστεθούν δηλαδή τρεις ακόμη ασκήσεις, στη στρατιωτική Τουρκική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”, με τα δεκάδες πολεμικά σκάφη και αεροσκάφη. Αυτή τη φορά, για τη συνονόματη θάλασσα. Εκ των οποίων η πρώτη, η αναλυτικά περιγραφείσα δικαστική προσφυγή της αγωγής, πέραν από τον αρμόδιο δικαιοδοτικό φορέα, οφείλει να κοινοποιηθεί και στον ΟΗΕ. 

Και γιατί όχι και οι δύο άλλες. Αν μη τι άλλο να πληροφορηθεί ο Οργανισμός ότι αν μέχρι τότε δεν ανακληθεί ο χάρτης, δεν θα έχουν κανένα λόγο να προσέλθουν τα δύο από τα πέντε μέρη στην λεγόμενη άτυπη πενταμερή της Γενεύης. 

          Χάρτης  Α΄, πηγή: https://afyonvizyon.com/turkiyenin-komsulari-ve-mavi-vatan


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail