Παυθείσα Κούρδισσα Δήμαρχος οδηγήθηκε στο δικαστήριο με μαυρισμένο μάτι

Freepen.gr - Η Dilek Hatipoğlu, πρώην δήμαρχος της ανατολικής επαρχίας Hakkari της Τουρκίας, παρακολούθησε την τελευταία ακρόαση μιας υπόθεσης εναντίον της με μαυρισμένο μάτι την Παρασκευή, ανέφερε το Mezopotamya.

Η Hatipoğlu δήλωσε ότι είχε ξυλοκοπηθεί από τους φύλακες των φυλακών και υποβλήθηκε σε σωματικές έρευνες χωρίς τα ρούχα της καθώς μεταφέρθηκε από τη φυλακή της Άγκυρας στη φυλακή Van στην ανατολική Τουρκία, πιο κοντά στο δικαστήριο Hakkari όπου διεξήχθη η ακρόαση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Hatipoğlu δήλωσε ότι της μαύρισαν το μάτι κατά τη διάρκεια της επίθεσης και υπέβαλε αίτηση για αναβολή επικαλούμενη την κατάστασή της.

Η Hatipoğlu και ο Nurullah Çiftçi, ο οποίος υπηρέτησε ως συν-δήμαρχος της κατά τη διάρκεια της θητείας της, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακή συμπεριφορά σχετικά με την εφαρμογή ενός συστήματος συν-δημαρχίας, όπου ο εκλεγμένος Δήμαρχος και το πρώτο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου υπηρετούν ως ίσοι.

Οι Hatipoğlu και Çiftçi απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και αντικαταστάθηκαν από πρόσωπα που διορίστηκαν από την κυβέρνηση το 2015.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail