Αίτημα για αλλαγή του ονόματος του Κοσσυφοπεδίου

«Καθώς το Κοσσυφοπέδιο γιορτάζει την 13η επέτειο της ανεξαρτησίας του, ξεκίνησε μια αναφορά για την αλλαγή του ονόματος του νεότερου κράτους στην Ευρώπη», γράφει κοσοβάρικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Ο Άρτιν Αχμέτι, που ζει στη Γερμανία, υπέβαλε αίτηση για αλλαγή του ονόματος του Κοσσυφοπεδίου σε «Dardani»/«Δαρδανία», όπως σημειώνεται.

Ο Αχμέτι υπέβαλε την ηλεκτρονική αναφορά προς τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, ενώ είπε ότι το όνομα «Δαρδανία» για το Κοσσυφοπέδιο έχει τεκμηριωθεί για περισσότερα από 3200 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Αχμέτι, το «Kosovo» είναι ένα σλαβικό όνομα και δεν έχει καμία σχέση με τους Αλβανούς και ονομάστηκε τον XIX αιώνα, όπως αναφέρει το Zeri.info.

«Το όνομα Κοσσυφοπέδιο δεν είναι ένα όνομα που αξίζει για τους Αλβανούς της Δαρδανίας. Το πραγματικό όνομα πρέπει να είναι η Δαρδανία. Το όνομα Dardan και οι Dardanians προέρχονται από τη μάχη του Καντές το 1272 π.Χ.

»Άρα είναι ένα τεκμηριωμένο όνομα 3290 ετών, ενώ το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα σλαβικό όνομα χωρίς καμία σχέση με τους Αλβανούς, το οποίο αποφασίστηκε τον XIX αιώνα από τους Ρώσους να εγείρει σέρβικους ισχυρισμούς ότι ήταν  μια περιοχή που ήταν εντελώς σερβική λόγω του ονόματος».

Το αίτημα της αλλαγής του ονόματος έχει μέχρι στιγμής περισσότερες από 600 υπογραφές.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.