Από τις θριαμβολογίες ότι στριμώξαμε τον κορονοϊό πίσω στο «Βοήθα Παναγιά»…

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας ο πρωτοσέλιδος τίτλος μας της περασμένης Κυριακής: «Ανοχύρωτοι στον ιό».

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Αποτύπωναν αυτές οι λέξεις την οδυνηρή πραγματικότητα από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, τη στιγμή που η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πανηγύριζε ότι ο εχθρός –ο κορονοϊός– είναι υπό απόλυτο έλεγχο και προχωρούσε σε άρση των περιορισμών, με άνοιγμα των σχολείων και απελευθέρωση της αγοράς. Και από τη μια στιγμή στην άλλη, γέμισαν οι δρόμοι και τα μαγαζιά με κόσμο, που έτρεξε για να καλύψει τις καίριες ανάγκες του.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες και άρχισαν τα τύμπανα. Με πρώτο και κύριο στόχο την Αττική. Επέστρεψε ο ιός, με… επιστράτευση όλων των δυνάμεών του.

Και οι σειρήνες άρχισαν να σπέρνουν τον πανικό… Δεν πρόλαβε να μπει ο Φεβρουάριος και τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τις 8.000, με τον ήρεμο καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα να χτυπάει την καμπάνα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο εισβολέας, ο κορονοϊός, έχει ενισχυθεί με πρόσθετα όπλα, καθώς ο μεταλλαγμένος ιός είναι πιο ισχυρός, κάνοντας πιο δύσκολη τη μάχη εναντίον του. Και οι γιατροί μας, με όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, σε κάθε γωνιά της χώρας, δίνουν μάχη για να «αφοπλίσουν» τον αδίστακτο ιό, να περιορίσουν τη δράση του και να κερδηθούν ζωές.

Ζούμε το τρίτο κύμα… Δεν είναι… προνόμιο μόνο της Ελλάδας. Ο κορονοϊός δεν άφησε καμία περιοχή του πλανήτη παραπονούμενη ότι την ξέχασε…

Στόχος πρέπει να είναι ο άμεσος εμβολιασμός από κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών, σε εικοσιτετράωρη βάση, σε όλους τους νομούς, ώστε ο κάθε πολίτης να είναι οχυρωμένος, να αποκτήσει ανοσία, και να μην μπορέσει ο ιός να αφαιρέσει κι άλλες ζωές.

Σε αυτόν τον πόλεμο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι μαζί. Η ζωή του Έλληνα είναι πάνω από όλα. Από αυτήν τη μάχη για την επιβίωση της Ελλάδας και του λαού της δεν μπορεί να λείπει κανείς.

ΥΓ.: Και κάτι ακόμη. Από την πρώτη στιγμή, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στάθηκε μέρα – νύχτα δίπλα στον ασθενή του κορονοϊού, πάλεψε για να σώσει ζωές και βοήθησε πολλούς να επιστρέψουν στην αγκαλιά της οικογένειάς τους. Μπορεί να έχουν χίλια δίκια, π.χ. για τις πολλές ώρες στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν το χαμόγελο του ασθενή που γυρίζει στο σπίτι του. Δεν είναι δυνατόν, όμως, οι νοσηλευτές να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να εμβολιασθούν, από τη στιγμή που το καθήκον τους είναι δίπλα στον ασθενή, από τον οποίο μπορεί να «κολλήσουν». Ο εμβολιασμός για το νοσηλευτικό προσωπικό είναι υποχρεωτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail