Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί κονιορτοποιεί την Τουρκία: "Η τύχη των κρατουμένων στο Γκαρ ήταν σαφής από την αρχή της εισβολής"

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ κάνει προπαγάνδα με τους αιχμαλώτους του ΡΚΚ που σκοτώθηκαν στην εισβολή του Γκαρ. Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, ο οποίος ο ίδιος ήταν αιχμάλωτος πολέμου τη δεκαετία του 1990, λέει: "ένα κράτος που σφαγιάζει τους δικούς του στρατιώτες είναι ικανό για οτιδήποτε."

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Έλληνας του Πόντου από τη Σαμσούντα στον Εύξεινο Πόντο. Τραυματίστηκε ως στρατιώτης του τουρκικού στρατού το 1994 και συνελήφθη από το ΡΚΚ. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών και τριών μηνών αιχμαλωσίας, έγινε ακτιβιστής της ειρήνης ενώ ανακάλυψε την αλήθεια για την καταγωγή του οπότε από Ιμπραήμ, έγινε ο Γιάννης Βασίλης.

Μιλώντας στο ANF, ο Γιαϊλαλί σχολίασε τη στοχοθετημένη επίθεση του τουρκικού στρατού στους κρατούμενους στο Gare. Αρχικά τόνισε ότι λυπάται βαθιά για τους θανάτους των κρατουμένων, λέγοντας: "η κυβέρνηση θέλει να επιβραδύνει την απώλεια ψήφων με τέτοιες σφαγές. Ξέρω πόσο σκληρό είναι ούτως ή άλλως. Εάν το ΡΚΚ μπορεί να εξασφαλίσει τρόπους επίλυσης αυτής της σφαγής, μπορεί να τεθεί στη διάθεση του κοινού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ένα κράτος που σφάζει τους δικούς του στρατιώτες είναι ικανό για οτιδήποτε".

Το ΡΚΚ πρέπει να απευθύνει επείγουσα έκκληση προς το διεθνές κοινό, λέει ο Γιαϊλαλί και συνεχίζει: "εάν αυτή η σφαγή μπορεί να επιλυθεί, οι υπεύθυνοι μπορούν να προσαχθούν ενώπιον διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Οι γονείς των αιχμαλωτισμένων στρατιωτών βρίσκονταν σε μια άθλια κατάσταση ακόμη και πριν, εν τω μεταξύ οι λέξεις δεν έχουν νόημα γι ' αυτούς, αλλά δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύονται το κράτος και πρέπει να αγωνιστούν για δικαιοσύνη για τα παιδιά τους. Οι δολοφόνοι των παιδιών, των συντρόφων ή των πατέρων τους δεν μπορούν να τους δώσουν ένα μετάλλιο μάρτυρα. Πίστευαν στο κράτος και το κράτος όχι μόνο βομβάρδισε τους συγγενείς τους αλλά και τους εκτέλεσε με πυροβολισμούς στο κεφάλι. Τώρα προσπαθεί να βελτιώσει τη φήμη του με βάση τα πτώματα. Οι οικογένειες δεν πρέπει να επιτρέψουν να συμβεί αυτό. Αυτό που θα συνέβαινε στους συγγενείς τους ήταν σαφές από την αρχή της επιχείρησης ούτως ή άλλως, αλλά πρέπει τώρα να αναλάβουν δράση ενάντια σε αυτή τη χειραγώγηση και να αγωνιστούν για να δικαστούν και να καταδικαστούν αυτοί οι σκληροί δολοφόνοι".

Ο Yaylalı απευθύνει έκκληση σε μη κυβερνητικές οργανώσεις να σταθούν δίπλα στις οικογένειες: "πρέπει να δοθεί ένας αγώνας για δικαιοσύνη μαζί με τους συγγενείς ενάντια σε αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε σκόπιμα από το κράτος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail