Ιαπωνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στον Ειρηνικό

Ένα ιαπωνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε τη Δευτέρα με ένα εμπορικό σκάφος στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά του Σικόκου, με τρία μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο ελαφρώς τραυματισμένα αλλά δεν αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το 84-μέτρων μήκους Soryu έξυσε το κύτος του σκάφους, καθώς αναδυόταν στην επιφάνεια, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι ο ιστός της κεραίας του υποβρυχίου και άλλα ανώτερα τμήματα ήταν ελαφρώς κατεστραμμένα, αλλά ήταν σε θέση να συνεχίσει να πλέει.

Ο κορυφαίος Κυβερνητικός εκπρόσωπος Katsunobu Kato δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένα πλοίο που πιστεύεται ότι είναι αυτό που εμπλέκεται στη σύγκρουση, ήρθε σε επαφή με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, αναφέροντας ότι δεν έγινε αισθητό το χτύπημα και δεν φαίνεται να έχει υποστεί καμία ζημιά.

Το πλοίο πιθανότατα ήταν το Ocean Artemis, μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το περιστατικό.

Η σύγκρουση συνέβη γύρω στις 10:55 π.μ. έξω από το ακρωτήριο Ασιζούρι στο Νομό Κότσι. Ο Υπουργός Άμυνας Nobuo Kishi δήλωσε ότι το υποβρύχιο, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαίδευση ρουτίνας, είδε το εμπορικό σκάφος μέσω του περισκοπίου του καθώς αναδυόταν, αλλά δεν μπόρεσε να το αποφύγει εγκαίρως.

Καθώς ο εξοπλισμός επικοινωνίας του υποβρυχίου υπέστη ζημιά στο ατύχημα, η αναφορά του συμβάντος καθυστέρησε. Το πλήρωμα ήταν τελικά σε θέση να ενημερώσει με κινητό τηλέφωνο γύρω στις 2: 20 μ.μ.

Το υποβρύχιο έφτασε στο λιμάνι Κότσι αργά τη Δευτέρα.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή δήλωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα, καθώς το περιστατικό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα λόγω αμέλειας, ενώ το Συμβούλιο Ασφάλειας των μεταφορών της Ιαπωνίας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει τη δική του έρευνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail