Πως θα μπορούσαν έμμεσα στρατιωτικά να μας στηρίξουν οι σύμμαχοι απέναντι στην Τουρκία

Όταν δημιουργούνται πολιτικές για να βοηθηθούν οι σύμμαχοι να αντιμετωπίσουν την επέκταση παρανόμων διεκδικήσεων της Τουρκίας, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από την επικοινωνία απειλών για επιβολή κυρώσεων. Μια ανάπτυξη δυνάμεων ή και άλλες έμμεσες προσπάθειες στήριξης συμμάχων που αντιμετωπίζουν την Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντικές. 

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.

Εάν αυτός ο ανταγωνισμός έχει σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες την ηγέτιδα δύναμη της συμμαχίας, οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να διαδραματίσουν πολύ πιο άμεσο ρόλο βοηθώντας τους συμμάχους να υπερασπιστούν τα θαλάσσια δικαιώματά τους και να διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε διευθέτηση διαφορών γίνεται με ειρηνικά, νόμιμα μέσα και όχι με τουρκικό εξαναγκασμό. 

Η αμερικανική θαλάσσια δύναμη σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα πρέπει επίσης να επιχειρούν στις πρώτες γραμμές, χρησιμοποιώντας τη θαλάσσια ισχύ στην «οριστική» μορφή της.

Πώς θα μοιάζει αυτό; Ο παρακάτω πινακοποιημένες ενέργειες παρουσιάζουν μια σειρά «οριστικών» ενεργειών που ενδέχεται να εφαρμόζει η συμμαχία για να βοηθήσει τους συμμάχους να διεκδικήσουν τα νόμιμα θαλάσσια δικαιώματά τους.

1. Όταν αμφισβητείται η κυρίαρχη πρόσβαση στις νήσους στους βράχους και τους υφάλους. Μπορεί να συνοδεύει τα σκάφη των συμμάχων. Εάν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιούνται λιμενικά σκάφη για να τα προστατεύσουμε.

2. Όταν αμφισβητείται το κυριαρχικό δικαίωμα να ψαρεύουν στα ύδατα τους. Συνοδεύει τα σκάφη των συμμάχων. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε λιμενικά σκάφη για να τα προστατεύσετε.

3. Όταν αμφισβητείται το κυριαρχικό δικαίωμα για εξερεύνηση και εκμετάλλευση πόρων βυθού στα δικά τους νερά. Συνοδεύει τα σκάφη των συμμάχων. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε λιμενικά σκάφη για να τα προστατεύσετε.

4. Κυριαρχία για την αποτροπή της λαθραίας διακίνησης μεταναστών στα δικά τους ύδατα. Βοηθήστε τους συμμάχους να συλλάβουν και να κατηγορήσουν τους διακινητές. Προστατέψτε τα πλοία από την τουρκική παρενόχληση.

5. Κυρίαρχο δικαίωμα να αποτρέψει την κλοπή των πόρων τους στο βυθό. Βοηθήστε τους συμμάχους να επιβιβάζονται σε τουρκικά πλοία και να χρεώνουν τουρκικές εταιρείες για παράνομη λειτουργία στα ύδατα των συμμάχων. Προστατέψτε τα πλοία συμμάχων από την τουρκική παρενόχληση.

6. Κυριαρχία για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στα δικά τους νερά. Πραγματοποιήστε κοινές ασκήσεις με συμμάχους στα νερά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail