Σοβαρό θέμα με παιδική έκδοση που δίνει τα Κατεχόμενα στην Τουρκία και δείχνει την Κέρκυρα στην Αλβανία

Freepen.gr - Σοβαρό θέμα με παιδική έκδοση που δίνει τα Κατεχόμενα στην Τουρκία και την Κέρκυρα στην Αλβανία. Συγκεκριμένα πρόκειται για το "Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη" όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία". Επίσης παρατηρώντας κανείς προσεκτικά το χάρτη της Ευρώπης η Κέρκυρα απεικονίζεται με το ίδιο χρώμα με την Αλβανία.

Η εικονογράφηση είναι του Αλμπέρτο Μπόργκο, το βιβλίο είναι της Sassi Editore, τυπώθηκε στην Κίνα και κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 





Μετά την ανάδειξη του θέματος στο Twitter από τον κ. Δημήτρη Κουρουσίδη όσον αφορά την Κύπρο  οι εκδόσεις Ψυχογιός ανακοίνωσαν την απόσυρση, διόρθωση και επανατύπωση του βιβλίου. Ωστόσο πρέπει να δουν και το θέμα της Κέρκυρας μετά την εύστοχη παρατήρηση του χρήστη Zahos Cienfuegos.

Ακολουθούν τα σχετικά από τα κοινωνικά δίκτυα. Καλό είναι, όσο μπορούμε όλοι, να είμαστε προσεκτικοί σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Δεδομένου όμως ότι η εν λόγω έκδοση εκτός της Ιταλίας, πιθανότητα κυκλοφορεί και σε άλλες χώρες, είναι μάλλον απαραίτητη η ανάλογη κινητοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ελλάδας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail