Πολωνικά εστιατόρια άρχισαν να σπάνε το κλείσιμο: "Το πρόστιμο δε θα μας σκοτώσει"

Freepen.gr - Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης στην Πολωνία βρίσκονται στα όριά τους με τα εκτεταμένα κλεισίματα λόγω της πανδημίας και ορισμένα εστιατόρια έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους ανοίγοντας ξανά, αναφέρει το france24.com.

Ωστόσο, μια μεγάλη εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα σε χιονοδρομικά κέντρα που εξαρτώνται από τουρίστες στη νότια Πολωνία απέτυχε να υλοποιηθεί, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις υιοθέτησαν μια προσέγγιση αναμονής.

Στην πόλη Bukowina Tatrzanska στα βουνά Tatras της Πολωνίας, ένα αριστοκρατικό εστιατόριο που ονομάζεται Schronisko Smakow (καταφύγιο γεύσεων) άνοιξε ξανά το Σαββατοκύριακο και αμέσως τιμωρήθηκε με πρόστιμο τη Δευτέρα.

"Θα ασκήσουμε έφεση εναντίον αυτού του προστίμου και ελπίζουμε να ακυρωθεί επειδή δεν είναι συνταγματικό", δήλωσε ο διευθυντής Kamil Sakalus στο AFP αφού έλαβε το πρόστιμο 30.000 Ζλότι (6.600 ευρώ, 8.000 δολάρια).

Ο Sakalus δήλωσε ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένος νόμος κατά του ανοίγματος εστιατορίων και ότι η κυβέρνηση δεν είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να το επιτρέψει.

Αλλά είπε ότι το πρόστιμο "δε θα μας σκοτώσει".

"Αντίθετα, το εκ νέου άνοιγμα αυτού του εστιατορίου θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την επιχείρησή μας ζωντανή, να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και να επιβιώσουμε", είπε.

Ανοίγματα των εστιατορίων έχουν επίσης αναφερθεί στο Πόζναν στη Δυτική Πολωνία, στο Καρπάτσι στα νοτιοδυτικά και στη λεκάνη άνθρακα της Σιλεσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail