Το Καραμπάχ ως ανοικτή πληγή για την Αρμενία: Μεγάλη διαδήλωση στο Γερεβάν κατά του πρωθυπουργού

Freepen.gr - Βαθιά πολιτική κρίση φαίνεται ότι βασανίζει την Αρμενία καθώς σήμερα και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και την πανδημία, περίπου 27.000 άνθρωποι έδωσαν το "παρών" στην πλατεία Ελευθερίας του Γερεβάν σε μία μεγάλη διαδήλωση κατά του πρωθυπουργού της χώρας Νικόλ Πασινιάν.

Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για την κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας όπου η αρμενική πλευρά παραχώρησε επτά περιοχές στο Αζερμπαϊτζάν, ο Νικόλ Πασινιάν έχει βρεθεί σε δίνη πολιτική θέση στο εσωτερικό της χώρας του έχοντας δεχθεί σφοδρή κριτική για την επιλογή του να συνθηκολογήσει με την απέναντι πλευρά. 



Ο Πασινιάν και η Αρμενία πλήρωσαν το λοξοκοίταγμά τους προς τη Δύση και την τρόπον τινά ρωσική τιμωρία που δέχθηκαν, η οποία δεν έβαλε φρένο στην τουρκο-αζέρικη πλευρά. Στον αντίποδα όμως η τελευταία σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έδωσε τη δυνατότητα στη Μόσχα να πατήσει εκ νέου στρατιωτικό πόδι στην περιοχή βάζοντας αυτή τη φορά από κάτω και τους Αζέρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail