Μάζης: Μετά το «Τσεσμέ», καταγγελία και τέλος των Διερευνητικών με την Τουρκία

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε σε δύο και όχι ένα πλοία του Τουρκικού στόλου που βρίσκονται πλέον για δήθεν ερευνητικούς λόγους, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Βόρειο- ανατολικό Αιγαίο, ως νέα πρόκληση και μέσω navtex, της Τουρκίας, υπογραμμίζει μάλιστα, ότι το ερευνητικό- σεισμογραφικό «Τσεσμέ», είναι ενταγμένο οργανικά στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, άρα η πρόκληση είναι σαφέστατη. 

Μπορεί σε κάποια σημεία ο πλους του να είναι σε διεθνή ύδατα, όμως η ανακοίνωση πόντισης ηχοβολιστικών αφορά τον βυθό και έτσι μιλάμε για ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

Όπως είπε ο κ. Μάζης, αυτό θα πρέπει να καταγγελθεί εδώ και τώρα στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία δεν ματαιώσει την κίνηση της αυτή, πολύ απλά ο 62ος γύρος των διερευνητικών στην Αθήνα θα πρέπει να ματαιωθεί. 

Σε διαφορετική περίπτωση , όχι μόνο θα προσφέρουμε άλλοθι ότι μιλάμε με αυτόν που μας εκβιάζει, ενόψει της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε παραδεχθεί δημόσια ότι την αντιμετωπίζουμε με φόβο και είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες ακόμη και υπό το κράτος παραβιάσεων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail