Τούρκοι πουλάνε το «τσάι της Αγίας Σοφίας» σαν τοπικό προϊόν

 

Η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε επισήμως σε τζαμί το καλοκαίρι του 2020. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου με Μουσουλμάνους να συρρέουν στο σημείο, ενώ σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις παγκοσμίως.

Από: tribune.gr

Τώρα, στην Κωνσταντινούπολη, θα βρει κανείς κυκλοφορώντας στους δρόμους της το «τσάι Αγία Σοφία», σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Όπως είπε το συγκεκριμένο τσάι το διαθέτει στην αγορά κρατική τουρκική εταιρεία και μπορεί να το αγοράσει κανείς στα καταστήματα στην Κωνσταντινούπολη αν θέλει να αγοράσει κάποιο τοπικό προϊόν.

Υπενθυμίζεται ότι η μετατροπή του μνημείου σε τζαμί είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο, που καλούσαν τη γείτονα να μην προχωρήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Επίσης είχε αντιδράσει η UNESCO στην αλλαγή του καθεστώτος του ιστορικού μνημείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail