Κάποιοι έχουν εγκλωβιστοί στη μέρα της μαρμότας αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα με την Τουρκία

Μετά την σημερινή ξεκάθαρη θέση του Ερτνογάν και των υπουργών του, ελπίζω να κατάλαβε επιτέλους ο στενός κύκλος του πρωθυπουργού αυτό που επί πολύ καιρό επισημαίνεται από πολλούς καθηγητές, στρατιωτικούς, διεθνολόγους, αναλυτές, δημοσιογράφους κλπ με κάθε τρόπο δημόσια:

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Όπως έχω κατ' επανάληψη δηλώσει και αρθρογραφήσει, η απόσυρση του Oruc Reis και η αλλαγή της ρητορικής δεν οφειλόταν στην υπερήφανη εξωτερική μας πολιτική, αλλά έγινε για να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει να συζητηθεί το ζήτημα των κυρώσεων στην ΕΕ, για να διερευνήσει τις προθέσεις Μπάϊντεν όχι μόνο ως προς την Τουρκία αλλά και ως προς την Ρωσία και την Μ. Ανατολή, για να μας σύρει σε αδιέξοδες συζητήσεις και να μας κατηγορήσει στη συνέχεια ότι εμείς δυναμιτίζουμε το κλίμα, και για να οδηγήσει την πενταμερή σε αδιέξοδο, προκειμένου να υποστηρίξει (όπως πλέον δηλώνει ξεκάθαρα), ότι η μόνη λύση για το Κυπριακό δεν είναι η ομοσπονδία, αλλά η διχοτόμηση, με αναγνώριση ταυτόχρονα του κατεχόμενου τμήματος ως ανεξάρτητης αδελφικής προς την Τουρκία κρατικής οντότητας.

Πάλι τραυλίζουμε με αμηχανία, πάλι μας έπιασε απροετοίμαστους, πάλι καθυστερούμε να προωθήσουμε την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν την οιαδήποτε συζήτηση και πριν την συζήτηση στην ΕΕ για τα Ελληνοτουρκικά και πριν την ορκωμοσία Μπάϊντεν.

Ελπίζω ότι θα πάψουμε να ελπίζουμε ότι η Γερμανία θα μας βοηθήσει, αφού ξεκάθαρα έχει δείξει την υποστήριξη της στην Τουρκία και να αντιληφθούμε ότι προτιμάει να μας καθίσει με διευρυμένη ατζέντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ως διμερές θέμα που δεν απαιτεί αυτήν την στιγμή ενέργειες από την ΕΕ! 

Κατά τα άλλα έχω βαρεθεί τους γνωστούς προπαγανδιστές να υπερθεματίζουν την κυβερνητική πολιτική (που είναι σε όλα τέλεια, μιλάνε μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο γι' αυτήν) και να παραπλανούν την κοινή γνώμη, με επιλεκτική επίκληση και διαστρέβλωση κάποτε των πασιφανών γεγονότων!

Από κοντά και ο κύκλος της πρώην υπουργού εξωτερικών, που έχει αναλάβει αυθαίρετα και υπεργολαβικά την επικοινωνιακή προβολή της ανορθολογικής υποχωρητικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας, υπονομεύοντας στην ουσία την ορθολογική και με νομικά και διεθνολογικά ερείσματα πολιτική του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail