Καρκίνος οισοφάγου: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Ο οισοφάγος είναι το όργανο που μοιάζει με μακρόστενο σωλήνα και εκτείνεται ανάμεσα στο στομάχι και τον φάρυγγα.

Από: onmed.gr

Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι σπάνιος, αλλά εξαιρετικά επιθετικός. Η επιθετικότητά του έγκειται στο γεγονός πως μπορεί να επεκταθεί γρήγορα σε γειτονικούς λεμφαδένες δημιουργώντας νέες μεταστάσεις του όγκου.

Ο καρκίνος του οισοφάγου εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες άνω των 60 ετών.

Αν και είναι άγνωστης αιτιολογίας, έχουν αναγνωριστεί αρκετοί προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η στένωση, προηγούμενοι όγκοι της κεφαλής και του τραχήλου, χρόνιο κάπνισμα κλπ.

Ο καρκίνος του οισοφάγου διαπιστώνεται τις περισσότερες φορές όταν είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, γι' αυτό η θεραπεία είναι παρηγορητική παρά θεραπευτική. Η θεραπεία για τη διατήρηση της βατότητας του οισοφάγου περιλαμβάνει τη διάταση του αυλού, τη θεραπεία με λέιζερ, την ακτινοθεραπεία και την τοποθέτηση ενδοαυλικά σωλήνων για τη γεφύρωση του όγκου.

Η ριζική χειρουργική επέμβαση μπορεί να εξαιρέσει τον όγκο και να οδηγήσει σε εκτομή μόνο του οισοφάγου ή του οισοφάγου και του στομάχου μαζί.

Η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορεί να επιβραδύνουν την αύξηση του όγκου.

Δείτε ποια συμπτώματα αναφέρουν οι ασθενείς κατά τα πρώιμα στάδια της νόσου:

- Αίσθημα πληρότητας, πίεσης, δυσπεψίας

- Υποστερνικό καύσο

- Γαστρεντερική δυσφορία

- Δυσφαγία

- Απώλεια βάρους

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail