Το λάθος με την «νεκρά» που κάνουν πολλοί στο αυτοκίνητο

Γιατί αποτελεί μια κακή συνήθεια...

Μπορεί να οδηγείς χρόνια ή να έχεις λίγα χρόνια εμπειρία. Ωστόσο κάποια λάθη είναι κλασικά και τα κάνουν οι περισσότεροι... Όπως είναι και το λάθος με την «νεκρά» που κάνουν πολλοί στο αυτοκίνητο.

Πολλοί πιστεύουν πως κατεβαίνοντας για παράδειγμα με νεκρά την κατηφορά, καίνει λιγότερο ή το αυτοκίνητο καταπονείται λιγότερο. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι ότι αυτό είναι λάθος. Δεν πρέπει να αφήνουμε το αυτοκίνητό μας να κινείται σε δρόμο με θετική κλήση χωρίς σχέση στο κιβώτιο. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αυτό είναι επικίνδυνο καθώς πάντα πρέπει να οδηγούμε με ταχύτητα.

Αν τώρα, νομίζεις ότι με νεκρά το αυτοκίνητο καίει λιγότερο, τότε και πάλι πρέπει να αλλάξεις γνώμη μιας και δεν ισχύει. Αντιθέτως το να κινείσαι σε μία κατηφορική διαδρομή χωρίς σχέση στο κιβώτιο συνεπάγεται μεγαλύτερη φθορά στα φρένα του αυτοκινήτου αφού το μοτέρ δεν παίζει το ρόλο του φρένου. Παράλληλα δεν μπορείς να έχεις άμεσα τον έλεγχο σε περίπτωση απότομου ελιγμού. Οπότε αν το συνηθίζεις, καλό είναι να το σταματήσεις...

Από: news.gr

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.