Με πανίσχυρες κινεζικές κορβέτες ενισχύεται το Ναυτικό της Αλγερίας

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το militarywatchmagazine.com, το αλγερινό Ναυτικό έχει προγραμματιστεί να παραλάβει την πρώτη από μια νέα κατηγορία ελαφρών κορβέτων το 2022 σε μια παραγγελία που περιλαμβάνει τρία πλοία κατηγορίας τύπου 056. Οι κορβέτες των 1.500 τόνων βρίσκονται υπό κατασκευή στην Κίνα από τη Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group, τον κορυφαίο ναυπηγό στον κόσμο για πολεμικά πλοία επιφανείας. 

Το καθένα θα διαθέτει 12 κελιά εκτόξευσης για σύγχρονους πυραύλους. Αυτά περιλαμβάνουν τέσσερις κυψέλες εκτόξευσης για αντι-πλοϊκούς πυραύλους κρουζ YJ-83 και οκτώ κυψέλες για πυραύλους επιφανείας αέρος μικρής εμβέλειας HHQ-10, οι οποίοι συμπληρώνονται από δύο τριπλούς σωλήνες τορπιλών για τορπίλες 324mm. Παραμένει αβέβαιο ποια παραλλαγή του τύπου 056 είναι σε παραγγελία, με τον τύπο 056Α να είναι μια πιθανή επιλογή λόγω των προηγμένων δυνατοτήτων ανθυποβρυχιακού πολέμου που μπορούν να συμπληρώσουν αποτελεσματικά τα υπάρχοντα πλοία στο αλγερινό Ναυτικό.

Η παραγγελία για τα πλοία έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα κινεζικά οπλικά συστήματα από την Αλγερία και από το Πολεμικό Ναυτικό ειδικότερα και ακολουθεί μια παραγωγική μεταφορά εξαιρετικά εξελιγμένων αντιπλοϊκών πυραύλων κρουζ CX-1 το 2018. Ακολουθεί επίσης την πώληση πολύ βαρύτερων κορβέτων stealth κλάσης Adhafer των 3.000 τόνων που αναπτύχθηκαν ειδικά για το αλγερινό Ναυτικό και κατασκευάστηκαν επίσης από την Hudong-Zhonghua. Τα πλοία ήταν καλύτερα οπλισμένα και ταχύτερα και περισσότερο προσαρμοσμένα για επιχειρήσεις εκτός των Αλγερινών υδάτων. 

Πιο ικανές αλλά δαπανηρές από οποιαδήποτε από αυτές ήταν οι ρωσικές κορβέτες πυραύλων κατηγορίας 20380 Steregushchiy, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν ότι έχουν παραγγελθεί για το αλγερινό Ναυτικό τον Νοέμβριο του 2020. Έχουν εκτόπισμα 2.200 τόνων κι είναι οπλισμένες με σημαντικά μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραυλικά συστήματα τόσο για την αεράμυνα και επιθετικούς σκοπούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail