Εντυπωσιακά πλάνα από το Μπαϊκονούρ - Οι Ρώσοι έστειλαν στο διάστημα τον "Arktika" για να...βλέπει την Αρκτική

Freepen.gr - Ένας πυραύλος Σογιούζ εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν την Κυριακή μεταφέροντας τον πρώτο δορυφόρο της Ρωσίας για την παρακολούθηση του κλίματος της Αρκτικής, δήλωσε η διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Το βίντεο που δημοσίευσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία έδειξε το Soyuz να εκτοξεύεται ενάντια στους γκρίζους ουρανούς στις 06: 55 GMT, μεταφέροντας έναν δορυφόρο Arktika-M.

Ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι η εκτόξευση ήταν υπόθεση ρουτίνας.

«Το διαστημικό σύστημα Υδρομετεωρολογικής και Κλιματικής παρακολούθησης "Arktika" έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί το κλίμα και το περιβάλλον στην περιοχή της Αρκτικής», δήλωσε ο Roscosmos σε δήλωση.

Το σύστημα παρακολούθησης θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο δορυφόρους για να λειτουργήσει σωστά, ανέφερε η διαστημική υπηρεσία.

"Ως μέρος του συστήματος, θα παρέχουν 24ωρη παρακολούθηση όλων των καιρικών συνθηκών της επιφάνειας της γης και των θαλασσών του Αρκτικού Ωκεανού", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail