Οι φρεγάτες Adelaide (που λοξοκοίταξε η Ελλάδα) εξοπλίζονται με πυραύλους SM-2 Block IIIA

Melbourne (FFG 05) Adelaide-class frigate @Australian Navy
Freepen.gr - Η Χιλή εξοπλίζει τις φρεγάτες κατηγορίας Adelaide που αγόρασε από την Αυστραλία με βλήματα SM-2 Block IIIA προχωρώντας σε σχετική παραγγελία.

Το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Χιλής να αγοράσει το συγκεκριμένο όπλο από τηο Raytheon.

Η σύμβαση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 85 εκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνοντας 16 πυραύλους SM-2 Block IIIA, 2 τμήματα καθοδήγησης Mk 89 Mod 0. και 1 Κιτ συσκευής ανίχνευσης στόχου, MK 45 Mod 14 και σχετική υποστήριξη. Η πώληση αυτή θα υποστηρίξει τις δυνατότητες αντι-αεροπορικού πολέμου της Χιλής για τις δύο νεοαποκτηθείσες φρεγάτες όπως σημειώνει το defenseworld.net.

Οι φρεγάτες, Melbourne (FFG 05) και το Newcastle (FFG 06), μεταφέρθηκαν επίσημα από την Αυστραλία στη Χιλή τον Απρίλιο του 2020. Η Πολωνία και η Ελλάδα είχαν επίσης εκφράσει την πρόθεσή τους να αγοράσουν τα πολεμικά πλοία, τα οποία είναι σε σχετικά καλή τεχνική κατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail