Σε δύο μήνες οι υπογραφές Τουρκίας-Ουκρανίας για τις κορβέττες Ada και στο βάθος τα Bayraktar TB2

Freepen.gr - Η κύρια σύμβαση μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας για την κοινή παραγωγή κορβέτων θα υπογραφεί τον Απρίλιο. "Έχουν ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή των κορβέτων", ανέφερε O Mykola Gapeev, επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ στο ναυπηγείο Okean (Ocean) της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Defense Express την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο των συμφωνιών που υπογράφηκαν τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο, η πρώτη από τις κορβέτες θα ναυπηγηθεί στην Τουρκία, ενώ τα υπόλοιπα στο ναυπηγείο Okean.

Οι πληροφορίες σχετικά με την αναμενόμενη σύμβαση μέχρι τον Απρίλιο μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατηγικής συνόδου με τίτλο "έργα προτεραιότητας για την ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας 2021-23" του ναυτιλιακού συμπλέγματος της Ουκρανίας (MCU), η οποία έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ναυπηγείο Okean της Ουκρανίας, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Mykolaiv, είναι το τρίτο μεγαλύτερο ναυπηγείο κατασκευής πλοίων στην περιοχή. Λειτουργεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής που παρέχονται από παγκοσμίως γνωστές εταιρείες και διαθέτει γραμμή παραγωγής μεσαίας και βαριάς χωρητικότητας.

Η συμφωνία Ουκρανίας-Τουρκίας που υπογράφηκε πρόσφατα καλύπτει την προμήθεια κορβέτων κατηγορίας Ada και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης (UCAVs), πιθανώς, Bayraktar TB2. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίεβο θέλει επίσης να δημιουργήσει μια γραμμή συναρμολόγησης μεγάλης κλίμακας για αυτά τα επιθετικά αεροσκάφη στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail