87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα βγάζει η Τουρκία για τη "Γαλάζια Πατρίδα"

Freepen.gr - Η Τουρκία ξεκίνα την άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" με την οποία κινητοποιεί 87 πλοία, 27 αεροσκάφη (F-16 και F-4) και 20 ελικόπτερα. H άσκηση θα διεξαχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου.  

Ανάμεσα στους σκοπούς της άσκησης όπως αυτοί αναφέρονται στην αναλυτική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας είναι οι ναυτικές επιχειρήσεις, οι κοινές επιχειρήσεις, η αμοιβαία υποστήριξη και τα αυξημένα επίπεδα πολεμικής προετοιμασίας.

Επιπλέον, θα εξασφαλιστεί η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο στον τομέα των ναυτικών επιχειρήσεων και θα χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα οχήματα υψηλής ταχύτητας ως στόχοι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail