Οι πόλεμοι φέρνουν κέρδη: Η Ρωσία χτύπησε 6 δις δολάρια σε αμυντικές εξαγωγές σε Μ. Ανατολή κι Αφρική

Freepen.gr - Οι στρατιωτικές εξαγωγές της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν φτάσει τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της χώρας σε δημοσιογράφους στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας (IDEX) 2021 την Κυριακή, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Η εξαγωγή ρωσικών όπλων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι αρκετά σταθερή, ανέφερε η υπηρεσία.

"Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι στρατιωτικές εξαγωγές στην περιοχή δεν έχουν πέσει κάτω από τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ ανέρχονται σχεδόν στο 50% των συνολικών εξαγωγών. Το μερίδιο της περιοχής στο χαρτοφυλάκιο των ρωσικών στρατιωτικών προϊόντων είναι επίσης σταθερό και χτυπά από 40% έως 50% του συνολικού όγκου παραγγελιών", δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι εξαγωγές σε οποιεσδήποτε περιοχές βλέπουν ανοδικές και καθοδικές τάσεις από καιρό σε καιρό λόγω του κυκλικού χαρακτήρα της ζήτησης για τέτοια συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς και μιας σειράς άλλων παραγόντων.

"Ωστόσο, τα τελευταία 15 χρόνια, η συνεργασία με τις χώρες της περιοχής δεν έχει σταματήσει. <...> Τα κράτη της Μέσης Ανατολής έχουν παραμείνει αξιόπιστοι εταίροι της Ρωσίας όσον αφορά τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια και οι σχέσεις των χωρών μας έχουν μεγάλες προοπτικές", ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Ρωσία κατάφερε να υπογράψει αρκετές σημαντικές συμβάσεις με τα κράτη αυτής της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail