Γιατί να μη φοράμε 5 μάσκες που θα είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικές από τις δύο;

Al3xanderD / pixabay
Τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, με τον τρόπο που τα επιβάλει και τα εφαρμόζει η κυβέρνηση, μόνο ζημιά κάνουν καταστρέφοντας ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους και δεν ωφελούν ουσιαστικά σε τίποτα. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως ακόμη και στις περιοχές που υποτίθεται ότι βρίσκονται στο «κόκκινο», τις πρωινές ώρες είναι τόσο πυκνή η κίνηση στους δρόμους ώστε είναι σαν να μην υπάρχει lockdown. Είναι προφανέστατο ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με τον εγκλεισμό και γράφει πλέον τις απαγορεύσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων του. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Πολλοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να στείλουν SMS στο 13033 προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους, στα supermarket κανείς δεν ασχολείται πλέον να πάρει την ειδική κάρτα εισόδου και συχνά μέσα επικρατεί το αδιαχώρητο, σε καφετέριες που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν μόνο με take away μπορεί να δει κανείς συχνά παρέες να κάθονται σε τραπεζάκια, και από όσους φορούν μάσκες στον δρόμο (που δεν είναι και πολλοί) οι περισσότεροι τις έχουν κρεμασμένες στο πηγούνι, δηλαδή πρακτικά αχρηστευμένες. Το μόνο μέτρο που μπορεί να πει κανείς ότι τηρείται σε αρκετά μεγάλο βαθμό είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί κάνεις «μπαμ» από μακριά όταν το παραβιάσεις και στοχοποιείσαι πολύ εύκολα. 
 
Η ίδια η ζωή φαίνεται πως ακυρώνει στην πράξη τα lockdown. Η αστυνομία έχει αντιληφθεί το γελοίο του πράγματος και δεν κάθεται να ασχοληθεί με το αν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Δεν φταίει φυσικά για αυτό η ίδια, αλλά εκείνοι οι πολιτικοί που της ανέθεσαν μία παράλογη αποστολή που εκφεύγει των καθηκόντων της. Μόνο άνθρωποι που ζουν εκτός τόπου και χρόνου (όπως ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μας) θα μπορούσαν να πιστέψουν πραγματικά ότι οι αστυνομικοί που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά ένα σωρό άλλες σοβαρότερες και επικίνδυνες υποθέσεις, θα κάθονταν να ασχοληθούν με το αν φοράει κανείς μάσκα στον δρόμο ή πόσοι επιβάτες είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αυτά τα κάνουν οι αστυνομικοί μόνο για το θεαθήναι, όταν είναι μπροστά οι κάμερες των τηλεοπτικών ΜΜΕ. Επειδή επίσης έχω την εντύπωση πως ακόμη και τα όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί (συνολικά 45 εκατομμύρια ευρώ) δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ και από κανέναν, καλώ όποιον αναγνώστη ή σχολιαστή στο παρόν forum γνωρίζει προσωπικά έστω μία περίπτωση συμπατριώτη μας που πήγε και πλήρωσε το πρόστιμο των 300 ευρώ, να μας ενημερώσει σχετικά. Θεωρώ πως όλοι όσοι δέχονται πρόστιμο κάνουν ένσταση όπως τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος, και φυσικά θα δικαιωθούν στα δικαστήρια διότι δεν θα βρεθεί κανείς να τους αντικρούσει.
 
Και μία παρατήρηση σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας. Έχω συνοδεύσει και τους δύο γονείς μου σε νοσοκομείο προκειμένου να εμβολιαστούν. Η γενική εντύπωση που απεκόμισα είναι πως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, βαδίζουμε με ρυθμό χελώνας. Ο πρωθυπουργός πανηγύρισε στις 12 Φεβρουαρίου λέγοντας πως ξεπεράστηκε το ορόσημο των 500.000 εμβολιασμών στην πατρίδα μας, αλλά ο αριθμός αυτός είναι εντελώς παραπλανητικός διότι αφορά το ΑΘΡΟΙΣΜΑ εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, για να δούμε με τι ρυθμό προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας θα πρέπει να πάρουμε ΕΝΑΝ αριθμό εμβολίων, είτε αυτόν της πρώτης δόσης είτε αυτόν της δεύτερης, ΟΧΙ και τους δύο μαζί. Αν πάρουμε π.χ. τους εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση, αυτοί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 360.800, δηλαδή προχωράμε με ρυθμό 8.400 ατόμων την ημέρα. Αν υποτεθεί ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η επιθυμητή «ανοσία αγέλης», δηλαδή 8,4 εκατομμύρια άτομα, αυτό σημαίνει ότι με τον ρυθμό που πάμε θα χρειαστούν άλλες 960 μέρες και θα τελειώσουμε γύρω στον Σεπτέμβριο του 2023! Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα 2 ή και περισσότερα εκατομμύρια αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αν μπορούν να αντέξουν οι Έλληνες άλλα δυόμισι χρόνια με κυλιόμενα lockdown χωρίς διασκέδαση, χωρίς κοινωνικές σχέσεις, χωρίς αθλητισμό, χωρίς καλλιτεχνική δραστηριότητα, χωρίς τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς να λειτουργούν πρακτικά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, και χωρίς να μπορούν να εκκλησιάζονται, και αν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο στην οικονομία μέχρι τότε.

Ακόμη βέβαια δεν γνωρίζουμε αν όντως τα εμβόλια θα αποδειχθούν τόσο αποτελεσματικά όσο διαφημίστηκαν, και αν θα εξασφαλίζουν μία ικανοποιητική περίοδο ανοσίας που δεν θα περιορίζεται μόνο σε 2-3 μήνες. Ελπίζω επίσης η επιτροπή ειδικών γιατρών που συμβουλεύει την κυβέρνηση να διατηρήσει κάποια ψήγματα έστω της σοβαρότητάς της διότι τα όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες για επιβολή διπλής μάσκας σε κάποιους χώρους όπως supermarket και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα θεωρώ από γελοία έως τραγικά. Πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι επιστήμονες μας έλεγαν ότι η μάσκα δεν βοηθάει πρακτικά σε τίποτα, ότι δεν προφυλάσσει καθόλου τους υγιείς, ότι δημιουργεί ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, και τώρα θέλουν να φοράμε διπλή μάσκα; Αν είναι έτσι όπως τα λένε οι ειδικοί, γιατί να μην φοράμε 5 μάσκες που θα είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικές από τις δύο; Ήθελα να 'ξερα πραγματικά, το έχουν χάσει τελείως αυτοί οι άνθρωποι; Δεν καταλαβαίνουν πως έχει και η υπομονή του κόσμου τα όριά της;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail