Χιλιάδες εργαζόμενοι «φυτοζωούν» με 534 ευρώ, αλλά στην ΑΑΔΕ δίνουν αυξήσεις εν μέσω πανδημίας

Νέο μισθολόγιο για τους εργαζομένους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ορίζει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, το οποίο φέρνει αυξήσεις σε υπερωρίες και μισθούς, την ώρα που στην αγορά αναγκάζονται να ζουν με τα επιδόματα των 534 ευρώ.

Από: newsbreak.gr

Συγκεκριμένα, το νέο μισθολόγιο προβλέπει ότι:

  • Το σύνολο των αποδοχών των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ είναι συντάξιμο.
  • Κανείς υπάλληλος δεν θα λαμβάνει χαμηλότερες πληρωτέες αποδοχές από αυτές που λαμβάνει την προηγούμενη μέρα της ισχύος του.
  • Οι νέοι υπάλληλοι, που δεν λαμβάνουν σήμερα την προσωπική διαφορά, αμείβονται πλέον με μισθό αντίστοιχο με τα καθήκοντά τους, όπως και οι παλαιότεροι συνάδελφοί τους.
  • Λαμβάνεται μέριμνα ώστε η μισθολογική ωρίμανση και η εξέλιξη (έτη υπηρεσίας, νέοι τίτλοι σπουδών) να είναι πλέον πραγματικές και να μην συμψηφίζονται με την προσωπική διαφορά.
  • Χορηγούνται σημαντικά κίνητρα για θητεία σε υπηρεσίες της παραμεθορίου (λ.χ. χερσαία και θαλάσσια συνοριακά τελωνεία), υπό τον όρο ελάχιστης και μέγιστης παραμονής σε αυτές.
  • Θεσμοθετείται κίνητρο επίτευξης στόχων, με συγκεκριμένο πλαίσιο και τρόπο πληρωμής, για ποσοστά επίτευξης στόχων από 95% έως 110%.

Ειδική αμοιβή θέσης

Εισάγεται η έννοια των Βαθμών Θέσης Εργασίας (προβλέπονται 13 βαθμίδες θέσης), με κλιμάκωση της χορηγούμενης ειδικής αμοιβής από 100 ευρώ για τον 12ο βαθμό έως 2.200 ευρώ για τον 1ο βαθμό. Παρέχεται η δυνατότητα προσαύξησης του χορηγούμενου επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει -με την προσαύξηση- το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως.

Υπερωρίες

Για κάθε υπάλληλο αυξάνονται οι ώρες απασχόλησης -καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου για απογευματινή υπερωριακή εργασία- σε έως 150 ώρες ανά εξάμηνο από 120 ώρες που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, προσαυξάνεται κατά 25% η ωριαία αμοιβή μετά την 22η ώρα για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών πέραν του πενθημέρου.

Προσλήψεις 242 εργαζομένων

Το νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσληψη 242 ατόμων στην ΑΑΔΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών σε προσωπικό, χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με διάρκεια απασχόλησης 36 μηνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail