Ένα Πολεμικό Ναυτικό θέλει 3 χρόνια να φτιάξει πλοίο, αλλά 3.000 χρόνια να κάνει παράδοση

Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων, εκείνων που είναι ναυτογενές έθνος και εξαρτάται η ίδια η επιβίωσή τους από τη θάλασσα, και εκείνων που δεν έχουν ζωτικά συμφέροντα στη θάλασσα, και χρησιμοποιούν τη ναυτική τους δύναμη για να προωθήσουν την εθνική ισχύ τους. 

Ενώ αυτή η διάκριση είναι θεωρητική, και τα περισσότερα έθνη εμπίπτουν μεταξύ των δύο άκρων, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το ναυτικό που χτίστηκε από τον Ελληνισμό είναι αρκετά διαφορετικό από εκείνο μιας ηπειρωτικής δύναμης με φιλοδοξίες, όπως η Τουρκία. 

Και όπως ο Ναύαρχος Cunningham είπε, "It takes the Navy three years to build a ship. It will take three hundred years to build a new tradition." Πόσο μάλλον το δικό μας έθνος που έχει χτίσει μια παράδοση τουλάχιστον 2500 χρόνων!

Δημήτρης Τσαϊλάς (υποναύαρχος ε.α.)

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.