Πρωτοφανής παραδοχή αποτυχίας: Με μόλις 262 ΜΕΘ η Αττική που ζει η μισή Ελλάδα!

Κατά την ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών την Τετάρτη από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, μεταξύ άλλων ακούσαμε και διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου:

Β. Κικίλιας: Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Εχθές, Τρίτη, είχαμε 168 εισαγωγές και προχθές, Δευτέρα, είχαμε 186 εισαγωγές. Και η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90% – 235 ΜΕΘ από τις συνολικά 262.

Πρωτοφανής ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας, την οποία αναδείξαμε δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν όσον αφορά τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ, με πιο πρόσφατη την παραδοχή της κ. Παγώνη όταν οι ΜΕΘ της Αττικής είχαν καλύψει περίπου 70%.

Με την παραπάνω αποστροφή του κ. Κικίλια, ο ίδιος και η κυβέρνηση δια αυτού, ομολογεί ότι 12 μήνες μετά, στην Περιφέρεια όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας οι διαθέσιμες ΜΕΘ είναι μόλις... 262!

Τόσο καιρό τι ακριβώς κάνατε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail