Οι βασιβουζούκοι των Τούρκων κρατούν στο σκοτάδι 24 χωριά πάνω από μήνα

Freepen.gr - Αρκετά χωριά στη βόρεια και νοτιοδυτική ύπαιθρο του Ταλ Ταμίρ υποφέρουν από τη συνεχιζόμενη διακοπή ρεύματος για περισσότερο από ένα μήνα λόγω των εγκληματικών πρακτικών των μισθοφόρων της Τουρκοκρατίας που επιτίθενται σκόπιμα στο ηλεκτρικό δίκτυο, κλέβουν τους μετασχηματιστές και τις γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης και εμποδίζουν τις εργασίες συντήρησης και επισκευής, μεταδίδει το συριακό πρακτορείο SANA.

Σε δήλωσή του προς το SANA,ο διευθυντής της γενικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Hasaka, μηχανικός Anwar al-Okleh, δήλωσε ότι το χωριό al-Kozaliyeh και τρία άλλα χωριά στα νοτιοδυτικά του Tal Tamr τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια μέσω των γραμμών που προέρχονται από Mabruka σταθμού που βρίσκεται εντός των περιοχών που καταλαμβάνονται από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους του, και δεν μπορεί προς το παρόν να τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από τον σταθμό του Tal Tamr, καθώς αυτό απαιτεί δίκτυα και πύργους, και δεν είναι διαθέσιμα επί του παρόντος.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τις 6 Ιανουαρίου όταν οι μισθοφόροι των Τούρκων επιτέθηκαν στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Tal Tamr και τις γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι μισθοφόροι τους που αναπτύσσονται στην πόλη Ras al-Ain και στην ύπαιθρο της στοχεύουν σκόπιμα τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης στη βόρεια και δυτική ύπαιθρο της επαρχίας της Χάσακα επανειλημμένα για να στερήσουν τους ανθρώπους από τις υπηρεσίες τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail